FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/09/2021

Tot per decidir a la Taga 2040 Evo

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La XIX edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya arriba a la seva tardor calenta al Ripollès. La competició es manté oberta i amb tot per decidir quan manquen només dues proves per tancar la temporada.

Després de l’aturada estiuenca la Taga 2040 Evo (19 de setembre) aixeca el teló novament de la competició aquest cap de setmana. Un cop acabada aquesta cursa només quedarà la Trail Bisaura (16 octubre) per tancar una Copa amb resultat encara incert i amb un alt nivell de participació.  Les dues proves tancaran així un calendari que es va encetar el passat 21 de març a la Trencacims i que ha passat per la Cameta Coixa, la Cames de Ferro i ha fet la seva darrera parada, fins ara, a la Buff Epic Trail .

Sergi Garcia, primer match ball

Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) manté el lideratge de la Copa però només amb divuit punts d’avantatge sobre David Vidal (CEM la Cameta Coixa) que ha seguit sumant constant i després de sumar també a la Buff Epic Trail s’ha situat al costat de Garcia per presentar clara candidatura a títol.

La classificació és un autèntic mocador i del primer classificat al cinquè només hi ha 78 punts de diferència. Entre aquests Marc Ollé (UECAnoia), Jordi Roy (CE Torelló) i el local David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) poden optar fins a l’última cursa al títol de campions de la Copa Catalana.

Una victòria de Sergi Garcia a la Taga 2040 Evo podria sentenciar la Copa depenent dels resultats dels seus rivals. Qualsevol altre resultat deixaria una última cursa a Bisaura convertida en practicament un campionat d’un dia.

Georgina Gabarró, la sensació de la temporada

Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) i Georgina Gabarró (UEC Anoia) s’han mostrat com les dominadores de la competició amb el permís de la Cèlia Balcells (CE Queralt) tercera a la general i disposada a no deixar-se anar fins al final.

Quan manquen dues curses per tancar la temporada només 10 punts separen a Georgina Gabarró, líder, de Rosa Navarro segona classificada. Les dues, fins ara, s’han repartit victòries i pòdiums a les quatre curses disputades i tot fa pensar que el cara a cara en les dues darreres proves està més que servit. L’absencia de Navarro a la Taga 2040 Evo, cursa triada per a no puntuar per Navarro, dona opcions a Gabarró a senteciar la Copa. Tot i això només la victòria al Taga li assegura el títol a la de l’Anoia, ja que una victòria de Navarro en la darrera cursa podria encara proclamar guanyadora a la bagenca.

Anna Guirado (Trail Xics Montseny) i Cèlia Balcells (CE Queralt) es presenten com les principals rivals de Gabarró a la cursa i les dues són clares aspirants al pòdium final de la Copa.

Gabarró vol tancar una temporada històrica on ara per ara és líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i de la Copa Catalana de Curses Verticals. La d’Òdena a més a més s’ha estrenat a la Copa del Món amb la Selecció Catalana i ha sumat el subcampionat de Catalunya a l’Olla de Núria.

Classificació General 

La Taga 2040 Evo, una cursa històrica

La cursa d’aquest cap de setmana tindrà un component històric important, ja que els llibres recorden que l’any 2001 la cursa del taga va acollir el que llavors va ser el 1r Campionat de Catalunya de Curses d’Alta Muntanya.

Els participants hauran de superar el 28 quilòmetres i 2.000m de desnivell positiu amb sortida i arribada des de Sant Joan de les Abadesses i amb el tradicional ascens vertical al Taga (2.040m).

Consulta el recorregut de la cursa