FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 18/04/2021

Rosa Navarro i Sergi Garcia repeteixen a la Cameta Coixa i són més líders de la Copa

Ribera d'Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i Rosa Navarro (CE La Cameta Coixa), els dos guanyadors de la Trencacims Paüls, han repetit triomf a la cursa de  La Cameta Coixa i lideran amb autoritat la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

La segona prova de #lanostracopa s’ha celebrat a Miravet amb uns 300 corredors repartits en quatre categories en un dia espectacular i amb un alt nivell competitiu. De fet, tal com va passar a la primera cursa de la Copa, en Sergi Garcia s’ha imposat en un ajustat esprint final a Isaac Barti (CE Olot) després d’anar tota la prova plegats, i la Rosa Navarro ha hagut de suar el seu triomf fins al final davant la pressió d’una fortíssima Anna Guirado (AE Trail Xics del Montseny).

Cameta Coixa, segona estació de la Copa

La Copa Catalana de Curses per Muntanya ha viscut la segona estació a la preciosa població Miravet, a la Ribera d’Ebre, per afrontar una cursa de 21 km amb +1.400 m. de desnivell positiu, per un terreny de no gaire alçada (cota màxima de 394 m.), però força tècnic i trencacames. Com ja va passar a la prova inaugural, el nivell ha estat alt i s’ha corregut molt ràpid, amb una lluita aferrissada que no permetia cap errada. Sergi Garcia ha tornat a agafar el comandament des del principi i en aquesta ocasió el seu rival ha estat Isaac Barti (CE Olot). Tots dos han fet el recorregut plegats, amb el corredor cerdà marcant el ritme a les pujades i fent un esprint final pels carrers de Miravet que li ha atorgat el triomf final sobre Barti per només set segons. La tercera posició ha estat per a un David Vidal (La Cameta Coixa) que també ha estat gran part de la prova frec a frec amb Pere Aurell (CEM la Cameta Coixa), qui finalment ha pagat l’esforç de la Ultra Montseny i ha acabat quart.

En categoria femenina, Georgina Gabarró (UEC Anoia), que arribava a la prova com a segona de la general, ha tractat d’imposar el seu ritme i ha liderat la cursa fins al km. 6, però en aquest punt Rosa Navarro l’ha atrapada i ja no ha deixat la primera posició fins a creuar la meta en 2h31’39’’. Això sí, no s’ha pogut relaxar en cap moment, ja que Anna Guirado (Trail Xics Montseny), que venia d’una actuació espectacular al Trail Sobrepuny, on es va emportar la cursa vertical i va guanyar també la de 12K, ha acabat molt forta a menys d’un minut (2h32’23’’). A la tercera posició s’ha viscut un cert suspens, ja que Gabarró ha entrat tercera, però Patricia Barreda, que havia sortit més tard, l’ha acabat superant en el temps final (2h37’40’’). Gabarró manté el segon lloc a la general i es perfila juntament amb Anna Guirada com les gran rivals de Rosa Navarro per el triomf final a la copa. L’actuació de Navarro, Guirado i Gabarró en aquest inici de la competició fa que les tres tinguin molts números d’entrar a la selecció catalana que competirà l’1 de maig al campionat estatal de l’especialitat.

Classificacions finals:

1r – Sergi García (CE Cerdanya Pirineus) – 1h58’14’’
2n – Issac Barti (AE Matxacuca) – 1h58’21’’
3r – David Vidal (CE La Cameta Coixa)

1a – Rosa Navarro (CE La Cameta Coixa) – 2h31’39’’
2a – Anna Guirado (AE Trail Xics Montseny) – 2h32’23’’
3a – Patricia Barreda (Atmosfera SPort Running) – 2h37’40’’

Pel que fa a les categories inferiors, s’han celebrat tres curses amb un gran nivell i victòries de Josep M. Julve (CE Montblanc) i Núria Tarragó (FAE Sallentí), en categoria júnior; Pep Mirabet (CE Refalgarí) i Aroa Berenguel (CEM Cerdanyola), en juvenil; i Joan Cabré (CE L’Areny) i Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team).

Classificacions:

Categoria cadet

1r – Joan Cabré (CE L’Areny) – 57’08’’
2n – Aaron Álvarez (CE Mindundis Team) – 58’43’’
3r – Marc Martínez (CE Moianès Independent) – 58’57’’

1a – Gabriela Lasalle (CE Mindundis Team) – 1h0505’’
2a – Alaitz Plans (CE Moianès Independent) – 1h14’42’’
3a – Clàudia Martin (CE Madteam) – 1h19’52’’

Categoria Juvenil

1r – Pep Mirabet (CE Refalgarí) – 1h05’06’’
2n – Lluc Torné ( CE Uecanoia) – 1h05’53’’
3r – Oriol Gibert (CE Montblanc) – 1h06’51’’

1a – Aroa Berenguel (CEM Cerdanyola) – 1h08’15’’
2a – Lina Escura (CE Madteam) – 1h28’53’’

Categoria Junior
1r – Josep M. Julve (CE Montblanc) – 1h46’59’’
2n – Nil Puchol (CE Madteam) – 1h49’46’’
3r – Erik Calero ( CE Penedès) – 1h52’38’’

1r – Núria Tarragó (FAE Sallent – 2h15’45’’

Consulta tots els resultats

Consulta la Classificació de la COPA