FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Activitats

/

Llistat 50 barrancs

Què és el repte dels 50 barrancs?

El descens de barrancs i engorjats és una pràctica esportiva que es realitza en un entorn natural. Consisteix en una aproximació, la pràctica del descens de barrancs i un retorn. Aquesta pràctica l’anomenem barranquisme.

El barranquisme consisteix en progressar per torrents, rierols, rius de muntanya o gorges, a peu i/o nedant. Durant la progressió realitzarem diferents tècniques de progressió com salts, tobogans, desgrimpades o, en els casos de desnivells més pronunciats formats pel curs de l’aigua durant milers d’anys, utilitzarem tècniques de progressió vertical amb l’ús de la corda, com la tècnica del ràpel.

En la pràctica del barranquisme és necessari utilitzar l’equip adequat, com per exemple: roba interior tèrmica, arnès de barrancs, cordes, motxilles, casc. Consulteu l’apartat Material necessari.

 

Repte 50 barrancs

El Comitè de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha iniciat nou repte: assolir 50 barrancs. Amb l’objectiu de conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant el descens de barrancs, s’ha preparat un catàleg de barrancs, apte per a tots els públics, amb el propòsit que els federats n’assoleixen la cinquantena.
“50 barrancs” és un repte on tothom té cabuda, no està destinat únicament a les persones més ben preparades, ja que s’hi poden trobar des de barrancs amb poca acotació fins als barrancs més tècnics de Catalunya. Sempre s’ha de tenir formació de barrancs i consultar les condicions de la zona on es vulgui fer l’activitat. Cal recordar que no es tracta de cap competició.