FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Activitats

Festa de la Cançó de Muntanya

57a Festa de la Cançó de Muntanya

Informació:

 • Lloc: Sant Feliu de Guíxols
 • Data: 18 de juny de 2024
 • Programa:
  • 9:00h Recollida de credencials i tiquets de dinar. Esmorzar al local del Centre Excta. Sant Feliu de Codines.
  • 11:00h Visita al Museu Municipal de Can Xifreda.
  • 12:00h Concert de les corals al Parc de Can Xifreda.
  • 14:30h Dinar de germanor.

Per a més informació podeu contactar amb el Centre Excta. Sant Feliu de Guíxols.

Història de la Festa de la Cançó de Muntanya

El 27 de maig de 1962, durant l’Aplec de Cantaires de Montserrat, va sorgir la idea de celebrar una Festa de la Cançó de Muntanya. En aquells anys, donada la situació política, fer una cantada en català per part de corals excursionistes era impensable. La Coral Catalunya (actualment Coral Madrigalistes de Catalunya), amb el seu mestre Josep Mª Castelló, foren els qui inicialment tiraren endavant la idea.

Davant la prohibició, per part de les autoritats, per fer aquesta trobada a Vil·la Joana i a tota la província de Barcelona, Francesc Trias i Saperas, president de l’Agrupació Excursionista de Catalunya, aconseguí el permís per celebrar-la a Hostalric.

1a Festa de la Cançó de Muntanya a Hostalric, 1965

El dia 9 de Maig de 1.965, un miler d’excursionistes arribaren Hostalric amb un tren especial per celebrar la primera Festa de la Cançó de Muntanya amb la participació de: Coral de l’A.E. de Reus, mestre Fusté, Coral U.E. de Sabadell, mestre Joan Auladell, Coral Catalunya de l’A.E. de Catalunya, mestre Josep Mª Castelló, Cantaires Muntanyencs del C.E. de Gràcia, mestre Josep Vila, Coral del C.E. de Catalunya, mestre J.M. Perellada, Coral Núria de la U.E.C., mestre Pere Jordà i Cantaires de la U.E.C., mestre Elisard Sala.

Aquesta festa s’organitza, des de llavors, anualment i serveix per aplegar en un indret diferent de Catalunya a les corals o grups de cantaires, tant d’entitats excursionistes com d’altres entitats, per realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques. Al llarg dels anys hi ha hagut moltes CORALS PARTICIPANTS EN LES FESTES DE LA CANÇÓ DE MUNTANYA Aquestes corals o grups vocals, sense ànim de competició canta un parell de cançons i contribueix al cant comú, tant a la missa cantada com a la presentació de la festa i al concert de la tarda.