FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Jorquera
Foto: Albert Jorquera

Notícies - 30/05/2021

Pere Rullan i Georgina Gabarró volen a la 6a Cames de Ferro i posen pressió als líders de la Copa

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Pere Rullan i Georgina Gabarró han estat els guanyadors de la 6a edició de la Cames de Ferro al Puigsacalm, la 3a prova de la XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya. La cursa, organitzada pel GECA de Sant Esteve d’en Bas, ha aplegat uns 150 corredors en un circuit força tècnic de 23 km i +1500 metres de desnivell positiu.

En una matinal perfecta per a la pràctica de curses per muntanya, Santa Esteve d’en Bas ha pogut viure la sisena edició de la ja clàssica Cames de Ferro, cancel·lada l’any passat a causa de la Covid-19. A les 8 del matí els corredors han sortit en direcció Joanetes i han enfil.lat una forta pujada de gairebé 1.000 metres fins al Puig Corneli i el Puigsacalm, el cim de la cursa. Ha estat aquí on s’han començat a definir les posicions capdavanteres. Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), el seleccionador nacional i un autèntic especialista de les curses verticals, ha obert un forat sobre Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus), l’actual líder de la Copa Catalana amb dues victòries en dues proves. Per darrere, Isaac Barti (CE Olot) tractava d’aferrar-se a les posicions de podi, però no ha pogut mantenir el ritme. David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) s’ha fet amb la tercera plaça i l’ha mantingut malgrat que s’ha despistat en algun punt del recorregut i que ha hagut de lluitar de valent amb David Vidal (CEM la Cameta Coixa) i Marc Ollé (UEC Anoia). Finalment, en Pere Rullan ha creuat la línia de meta en 2h19’38’’ i ha destrossat el rècord de la prova en més de 20 minuts. Sergi Garcia ha estat segon i continua liderant la general de la Copa Catalana, mentre que David Rovira ha tancat el podi.

En categoria femenina s’ha repetit el guió: després de dues victòries de la Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) a la tercera prova hi ha hagut canvi de vencedora. I també ha estat a la pujada al Puigsacalm on Georgina Gabarró (UEC Anoia) ha obert un forat sobre les seves companyes després d’una sortida molt ràpida per asfalt. La corredora de la d’Òdena, que ja havia buscat el triomf a les dues proves anteriors de la Copa amb sort diferent, ha pogut mantenir aquest cop el seu avantatge i ha corregut en tot moment amb molt bones sensacions. Al final ha creuat la línea de meta en 2h54’05’’, també molt per sota del rècord femení de la Cames de Ferro, entre grans mostres d’alegria. La batalla per la segona posició ha estat més oberta i ha caigut del cantó de la Nuria Hospital (CC Ibers Trail), que ha creuat la meta en 2h57’17’’, amb 40’’ d’avantatge sobre una Rosa Navarro que continua liderant la Copa Catalana.

La propera cita de la Copa Catalana tindrà lloc l’11 de juliol a Barruera, en la Buff Epic Trail. Abans, però, l’Olla de Núria acollirà els 12 i 13 de juny el Campionat de Catalunya vertical i en línia en una de les grans cites de l’any al nostre país i al món.

Classificacions absolutes Cames de Ferro al Puigsacalm

La Cames de Ferro al Puigsacalm també ha comptat amb una presència de més 60 corredors de categories inferiors, que han tornat a demostrar el gran i cada cop major nivell formatiu del país. Aquestes han estat les classificacions:

Categoria cadet (10 km)

Categoria juvenil (10 km)

Categoria Júnior (17 km)

Categoria Infantil (5 km)