FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Esports de muntanya

Raids d'esports de muntanya

Els raids són competicions que combinen diferents modalitats esportives i que es desenvolupen, per equips, en el medi natural.

Patrocinador

Les modalitats esportives que ens podem trobar en un raid d’esports de muntanya són, entre d’altres, cursa per muntanya, orientació, bicicleta tot terreny, travessa d’alta muntanya, escalada, descens de barrancs, vies ferrades, tirolines, natació i en algunes ocasions piragüisme, tir amb arc, espeleologia, kayack… Normalment tots els recorreguts es fan amb els mapes i fulls de ruta en diferents formats que entrega l’organització i que són secrets fins a hores abans de la sortida.

Es divideixen en seccions de durada i distància variable, on obligatòriament s’han de passar controls de pas, on s’ha de marcar una targeta de pas, o controls de canvi, on els participants canvien de modalitat esportiva, tenen possibilitat de rebre assistència, avituallament, etc.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Tothom pot participar en un raid! Per això hi ha diferents categories amb recorreguts i dificultats diferents:

 
CATEGORIA PARTICIPANTS DURADA MÀXIMA DIFICULTAT TÈCNICA I FÍSICA
Elit 2 a 4 corredors (excepte al Campionat de Catalunya que
serà de 3 a corredors/es mixtes)
Sense límit Alta
Aventura 2 a 4 corredors/es 8 hores Mitjana-alta
Iniciació 2 a 4 corredors/es 4 hores Mitjana-baixa
Familiar 2 a 4 corredors/es 3 hores Baixa

L’edat mínima per participar en la categoria Elit i Aventura és de 18 anys, en la categoria familiar i iniciació podran córrer menors d’edat sempre que vagin acompanyats d’un adult.

CAL ESTAR FEDERAT?

Per participar en un raid cal tenir el carnet federatiu de la FEEC (modalitat D).  Podran prendre part als raids, els posseïdors de llicències aptes per aquestes competicions de les Federacions Estatals o Internacionals a les que estigui adherida la FEEC o tingui acord de reciprocitat.

COMPETICIONS OFICIALS

Als Opens FEEC de Raids d’Esports de Muntanya hi poden participar totes les categories puntuant, això si a diferents nivells. Per participar-hi s’han de fer per equips, que durant tota la temporada han d’estar formats per un màxim de sis persones, dels quals només participaran dues a cada Raid. Com a mínim un dels components de l’equip haurà de ser dona, i com a mínim, haurà de participar en dos del total de raids.

Els raids tindran diferents categories segons la durada d’aquest. Així es trobaran raids de categoria AB i C, on els de categoria A puntuaran més que els de categoria B i els B puntuaran més que els de categoria C.

Per puntuar a la Copa Catalana, tots els corredors de l’equip han de disposar de llicència federativa de l’any en curs FEEC.

Calendari de proves FEEC