FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 21/03/2021

Sergi Garcia i Rosa Navarro, primers líders de la Copa a Trencacims

Baix Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Sergi Garcia (Club Cerdanya Pirineus) i Rosa Navarro (CEM La Cameta Coixa) guanyen la Trencacims i es pengen el maillot de líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC.

La Trencacims de Paüls, organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims, ha estat l’encarregada d’inaugurar la dinovena edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. Una Copa que promet ser espectacular, tant pel nivell qualitatiu de les proves que conformen el calendari com pel salt qualitatiu que la FEEC ha volgut donar a la competició.

Sota els acords de la música d’Electrica Dharma ‘La presó del rei de França’, s’ha donat el tret de sortida de forma esglaonada als 300 corredors que han pres part en aquesta edició de la Trencacims. Els esportistes participants han realitzat un exigent recorregut circular de 24km i 1.800 metres de desnivell positiu per diversos cims del Parc Natural dels Ports,  com la Mola Grossa, el Tossal d’Engrilló o la Punta de l’Aigua, sense oblidar el mític pas per la Finella.

La cursa, marcada pel fort vent, no ha defraudat. L’emoció ha regnat en la cursa masculina, on els tres primers classificats han protagonitzat un autèntic frec a frec per a la victòria. Si bé en les pujades eren Arnau Cases (Espot Esquí Club) i Sergi Garcia (Club Cerdanya Pirineus) els que prenien la iniciativa al capdavant, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) era el que es mostrava més decidit. Aquesta ha estat la tònica durant tot el recorregut.

A poca estona de cercar l’arribada a Paüls, Sergi Garcia (Club Cerdanya Pirineus) ha pres uns segons d’avantatge amb la resta i s’ha alçat amb la victòria després de 2:19:18. Trenta segons després arribaven Josep Morales i Arnau Cases agafats de la mà i amb visibles nafres a les cames, signe de que avui ha costat, mai millor dit, sang i fetge per pujar dalt del podi.

Per la seva banda, Rosa Navarro (CEM La Cameta Coixa) ha dominat de cap a cap i no ha tingut rival per endur-se el triomf després de 2:59:00. Amb autoritat signa el primer triomf de la temporada amb un nivell sensacional, el mateix que li va dur alçar-se amb el sots-campionat estatal al 2019. Georgina Gabarró (Club Excta. UECAnoia), amb 3:02:37, i Maria Obrero (CM Vistabella) amb 3:02:53 tancarien el podi femení.

Pel que fa als sub23 el pòdium masculí va ser el mateix que en categoria absoluta i el femení va estar encapçalat per l’esportista de Puig-reig, Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà).

El planter comença amb força

Els més joves també han demostrat el seu altíssim nivell i tenir que tenen un present i un futur realment prometedor en les curses per muntanya del nostre país.

En la cursa juvenil, de 10km i D+790m, Jan Castillo (Trail Moianès) i Joana Planas (AE Trail Xics del Montseny) han volat per les crestes dels Ports i s’han proclamat vencedors amb un temps de 59:32 i 1:27:35 respectivament, mentre que Ïu Net (AE Trail Xics del Montseny), segon, i Aniol Pujiula (GECA Lletissonada) tercer, pujarien dalt del podi masculí.

La cursa júnior, de 15km i D+1200m, no s’ha quedat pas enrere en quan al nivell de corredors. Josep Miret (UE Urgellenca), amb 1:29:38 i Mireia Lüscher (UE Vic) amb 2:01:58 s’han endut la victòria. Oriol Juan Sabater (Asics Trail) i Ramón Caballeria (The Elements) tancaven el podi amb la segona i tercera posició.

Ja en la cursa cadet, de 9km i D+560m, Nil Vilanna (Trail Xics Montseny) i Gabriela Lasalle (Escola Trail Barcelona) es penjaven els llorers del triomf. Ramón Pujol (UE Vic) i Andreu Sancho (CE Aritjol) pujarien al podi masculí, mentre que Alaitz Plans (CE Moianès Independent) i Carla Raya (CE Catalunya) en el femení.

Podeu consultar les classificacions de Trencacims en aquest enllaç.

Galeria de fotos

La pròxima parada de la competició seguirà les comarques del sud a la tradicional Cameta Coixa a Miravet.