FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 10/07/2021

Georgina Gabarró agafa el comandament i David Vidal presenta candidatura a la Copa després de la Buff Epic

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Daniel Castillo i Georgina Gabarró (UECAnoia), han estat els brillants guanyadors de la Buff Epic Trail 26 km, la quarta prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

La cursa, que ha aplegat gairebé 1.000 corredors i corredores, s’ha disputat a Barruera, a la Vall de Boí, en el marc del Buff Mountain Festival que també acull els Campionats del Món de Skyrunning.

La prova ha portat fins a Barruera (Alta Ribagorça) corredors i corredores de gran nivell, com Andreu Simon (CEM la Cameta Coixa) o Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) i altres habituals de la Copa Catalana com David Vidal (CEM la Cameta Coixa), Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) o Marc Ollé (UECAnoia). En noies s’han aplegat a la línea de sortida ni més ni menys que Georgina Gabarró (UEC Anoia), Anna Guirado (Trail Xics Montseny), Cèlia Balcells (CE Queralt) o Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa), les primeres de la general lluitant frec a frec abans de les últimes dues curses.

La competició, doncs, es preveia ferotge i així ho ha estat. Els nois han sortit al primer calaix i des del primer moment Marc Pinsach ha agafat el comandament, arribant al Port de la Gelada en primer lloc. Hi havia, però, un parany, ja que Daniel Castillo havia sortit al segon calaix i ha anat retallant distàncies per darrere. Al corredor de la CE Cassanenca se li ha tancat l’estòmac i ha patit força a la segona meitat de la cursa, mentre que el seu perseguidor, per les referències, sabia que anava virtualment per davant. Al final en Marc Pinsach ha pogut retenir la primera posició davant la pressió de David Vidal i Jordi Roy (CE Torelló) que lluitaven per la general de la Copa Catalana i que han entrat a meta a poc més d’un minut, però no han pogut evitar que en Daniel Castillo, que va creuar la meta cinquè, els superés àmpliament en la classificació final. Això sí, el de la CE Cassanenca ha estat el primer corredor federat FEEC amb un temps de 2h48’15’’, per davant de David Vidal, Jordi Roy i Marc Ollé, que ha aconseguit un altre top-5.

El tercer lloc de David Vidal el permet fer un cop sobre la taula i posar pressió a l’actual líder Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) que s’ha perdut aquesta cursa per prevenció després d’una temporada molt carregada però que haurà de tenir totes les forces pel pròxim 19 de setembre jugar-se la Copa Catalana de Curses per Muntanya amb David Vidal i fins i tot amb Jordi Roy i Marc Ollé en un final de temporada on es preveu una bonica lluita per la victòria final. Ara mateix només 8 punts separen a Sergi Garcia, líder, del segon classificat, un constant David Vidal.

TOP 5 masculí BUFF EPIC:

1r Daniel Castillo (Federació Valenciana) – 2h42’25’’

2n Marc Pinsach (CE Cassanenca) – 2h48’15’’

3r David Vidal (CEM La Cameta Coixa) – 2h49’16’’

4t Jordi Roy (CE Torelló) – 2h49’28’’

5è Marc Ollé (UECANOIA) – 2h51’13’’

 

Gabarró agafa el comandament

En la categoria femenina no hi ha hagut tant embolic, ja que totes les corredores han sortit al tercer calaix i s’han controlat d’entrada. La descomunal Georgina Gabarró (UEC Anoia), ha deixat d’entrada que un grup de cinc-sis corredores s’escapés, però quan ha arribat la pujada forta fins al Port de la Gelada ha agafat el comandament i ja no ha afluixat malgrat patir un parell de torçades de turmell. Gabarró, que ja havia guanyat a la Cames de Ferro, suma de nou 100 punts els quals, afegits a una segona posició, la situen líder de la general de la Copa per davant de Rosa Navarro, que ha estat quarta. La guanyadora de la Trencacims i la Cameta Coixa no ha pogut davant l’empenta de la revelació de la temporada, Anna Guirado, que com a La Cameta Coixa s’ha fet amb la segona posició en 3h29’00’’. La regular Cèlia Balcells ha tancat el pòdium entrant a només 22 segons i ha aconseguit el primer podi de la temporada a la Copa Catalana.

I si 8 punts separen a Sergi Garcia i David Vidal en la general masculina, en categoria femenina s’arriba a les dues darreres proves amb 10 punts només de diferència entre Georgina Gabarró i Rosa Navarro en una altra lluita frec a frec pel títol. Cèlia Balcells serà l’espectadora de luxe de l’espectacle sense perdre de vista algunes opcions a triomf final que encara conserva.

Georgina Gabarró segueix demostrant que ara mateix és una de les corredores per muntanya més en forma del país i ja lidera la Copa Catalana de Curses per Muntanya i també és líder de la Copa Catalana de Curses Verticals. La d’Òdena busca un doblet històric.

La Copa Catalana ‘descansa’ ara fins al 19 de setembre, quan viurà la 5ª i penúltima prova de la temporada a la Taga 2040 Evo.

 

TOP5 femení BUFF EPIC:

1ª Georgina Gabarró (UEC Anoia) – 3h21’40’’

2a Anna Guirado (AE Trail Xics Montseny) – 3h29’00’’

3a Celia Balcells (CE Queralt) – 3h29’22’’

4a Rosa Navarro (CEM La Cameta Coixa) – 3h34’05’’

5a Nuria Santmiquel  – 3h36’29’’