FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Fem muntanya

Seguretat

Descarrega’t el díptic: “La muntanya fem-la segura”

Consells per anar a la muntanya amb seguretat

Catalunya és un país de tradició esportiva i l’excursionisme i els esports de muntanya en general no en són una excepció.

Segons fonts de l’Observatori Català de l’Esport, l’any 2014, últim que es compta amb dades, un 45,6% de les persones de més de 16 anys a Catalunya feien esport. D’aquestes, un 26,8% el practicaven en el medi natural (excursionisme, escalada, esquí, etc.). Les 430 entitats, amb un total aproximat de 81.000 socis i 44.000 de federats en són una bona mostra.

La formació és la millor eina per fer el més segura possible la pràctica dels esports de muntanya i prevenir al màxim el risc d’accidents. Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya us oferim alguns consells de seguretat.

 

La muntanya, fem-la segura

Fitxa 03: Check list de descens de barrancs

Campanyes de Protecció Civil

Al web del Departament d’Interior trobareu tota la informació referent a les campanyes i consells d’autoprotecció davant d’emergències que poden afectar a la població en general. És d’especial interès pel que fa a les activitats de muntanya, consultar els següents apartats:

Serveis d’emergències

El número de telèfon 112 centralitza totes les trucades d’emergències a Catalunya. Aquest és un servei d’emergències d’àmbit europeu que dóna resposta immediata les 24 hores del dia.