Notícies - 13/08/2021

La Copa Catalana de Curses per Muntanya es decidirà a la tardor

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya arriba al seu darrer tram aquesta tardor amb les dues últimes curses, la Taga 2040 Evo (19 de setembre) i la Trail Bisaura (16 octubre).  Les dues proves tancaran un calendari que es va encetar el passat 21 de març a la Trencacims i que ha passat per la Cameta Coixa, la Cames de Ferro i ha fet la seva darrera parada, fins ara, a la Buff Epic Trail

Aquesta dinovena edició de la competició ha estat una de les més concorregudes i on els participants han mostrat més nivell a les diferents proves, a dues curses per a la seva finalització la classificació està completament oberta i dependrà dels dos darrers resultats per a conèixer els guanyadors de l’anomenada “la Nostra Copa”.

Sergi Garcia marca el ritme

Si dos noms propis han marcat aquesta copa han estat els del jove Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i la veterana Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa).  Garcia s’ha convertit en la gran revelació de la competició en categoria masculina. Actual líder de la Copa es va emportat amb autoritat les curses de les Terres de l’Ebre (Trencacims i Cameta Coixa), el seu programa de temporada i unes molèsties físiques el van obligar a baixar ritme. Garcia tot i això va sumar un segon lloc a la Cames de Ferro i va renunciar a participar a la Buff Epic Trail.

El de la cerdanya manté el lideratge de la Copa però només amb divuit punts d’avantatge sobre David Vidal (CEM la Cameta Coixa) que ha seguit sumant constant i després de sumar també a la Buff Epic Trail s’ha situat al costat de Garcia per presentar clara candidatura a títol.

La classificació és un autèntic mocador i del primer classificat al cinquè només hi ha 78 punts de diferència. Entre aquests Marc Ollé (UECAnoia), Jordi Roy (CE Torelló) i David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) poden optar fins a l’última cursa al títol de campions de la Copa Catalana.

Rosa Navarro i Georgina Gabarró, cara a cara

Rosa Navarro va seguir el camí de Sergi Garcia i va començar dominant amb autoritat la Copa a la Trencacims i a la cursa de la seva entitat la Cameta Coixa. A partir d’aquí Georgina Gabarro (UECAnoia) va començar a agafar ritme i amb el frec a frec que mantenia amb la Rosa Navarro va anar retallant fins a la victòria a la Buff Epic Trail que la va posar líder de la Copa.

Navarro i Gabarró s’han mostrat com les dominadores de la competició amb el permís de la Cèlia Balcells (CE Queralt) tercera a la general i disposada a no deixar-se anar fins al final.

Quan manquen dues curses per tancar la temporada només 10 punts separen a Georgina Gabarró, líder, de Rosa Navarro segona classificada. Les dues fins ara s’han repartit victòries i pòdiums a les quatre curses disputades i tot fa pensar que el cara a cara en les dues darreres proves està més que servit.

Gabarró vol tancar una temporada històrica on ara per ara és líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya i de la Copa Catalana de Curses Verticals. La d’Òdena a més a més s’ha estrenat a la Copa del Món amb la Selecció Catalana i ha sumat el subcampionat de Catalunya a l’Olla de Núria.

Cal recordar que les dues curses Taga 2040 Evo (19 de setembre) i la Trail Bisaura (16 octubre) ja han esgotat dorsals i que seran dues de les grans cites esportives dels pròxims mesos pel que fa a les Curses per Muntanya.