Seguretat i prevenció

Consells per anar a la muntanya amb seguretat

Catalunya és un país de tradició esportiva i l’excursionisme i els esports de muntanya en general no en són una excepció.

Segons fonts de l’Observatori Català de l’Esport, l’any 2014, últim que es compta amb dades, un 45,6% de les persones de més de 16 anys a Catalunya feien esport. D’aquestes, un 26,8% el practicaven en el medi natural (excursionisme, escalada, esquí, etc.). Les 430 entitats, amb un total aproximat de 80.000 socis i 40.000 de federats en són una bona mostra.

La formació és la millor eina per fer el més segura possible la pràctica dels esports de muntanya i prevenir al màxim el risc d’accidents. Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunyaus oferim alguns consells de seguretat.

Campanyes de Protecció Civil

Al web del Departament d’Interior trobareu tota la informació referent a les campanyes i consells d’autoprotecció davant d’emergències que poden afectar a la població en general. És d’especial interès pel que fa a les activitats de muntanya, consultar els següents apartats:

Serveis d’emergències

112 emergènciesEl número de telèfon 112 centralitza totes les trucades d’emergències a Catalunya. Aquest és un servei d’emergències d’àmbit europeu que dóna resposta immediata les 24 hores del dia.