FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 26/06/2023

Gaudeix de l’estiu i la muntanya amb els refugis de la FEEC

Refugis

Amb l’arribada de l’estiu astronòmic arrenca la temporada de més afluència als refugis de muntanya. Com cada any, des de principis de juny fins a finals de setembre, gairebé tots els equipaments de la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) estan oberts en règim de guarda de manera ininterrompuda.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els refugis de Mallafré i Colomina tenen les seves portes de manera continuada des de principis de juny fins al 30 de setembre.

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu, Certascan i Vallferrera es mantindran oberts fins al 15 d’octubre (van obrir a principis de juny).

Si marxem cap al Parc Natural del Cadí-Moixeró, Sant Jordi, Estasen i Prat d’Aguiló, els tres equipaments de la Federació situats en aquest espai natural protegit ja fa uns dies que estan oberts en règim de guarda de manera continuada fins a finals d’estiu. Prat d’Aguiló fins al 15 d’octubre, Sant Jordi fins al 23 de setembre i Estasen fins al 23 de setembre (tanca momentàniament del 3 al 7 de setembre).

Pel que fa al refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya), obrirà de manera ininterrompuda fins al 24 de setembre. Posteriorment, deI 25 de setembre al 31 d’octubre el refugi s’obrirà si hi ha una demanda d’un mínim de persones.

Al Berguedà, el refugi Serra d’Ensija té obert tots els caps de setmana del mes de juny i a partir del 30 de juny ja estarà permanentment obert fins al 31 d’agost. Posteriorment, el mes de setembre obrirà de dijous a diumenge i el mes d’octubre de divendres a diumenge.

Més a llevant, Coma de Vaca, situat al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, està obert des de principis de juny fins al 10 de setembre. A partir d’aquest dia i fins al 31 d’octubre obrirà segons demanda.

Fora del Pirineu i del Prepirineu, el refugi d’Agulles, situat al massís de Montserrat, per les seves peculiars característiques a l’estiu continua obrint en règim de guarda de divendres a diumenge.

Pel que fa a les comarques tarragonines, el refugi de Font Ferrera, situat al Parc Natural dels Ports, el mes de juliol estarà tancat. De l’1 d’agost al 5 de novembre estarà permanentment obert.

Pel que fa a l’alberg-refugi de la Morera de Montsant, situat al mig del poble de la Morera de Montsant, al cor del Priorat, estarà obert cada dia de la setmana durant aquest estiu, oferint tots els serveis.

Finalment, l’alberg excursionista de l’Albiol, la darrera incorporació en la xarxa d’equipaments guardats de la FEEC, actualment està tancat, però esperem poder comunicar la seva reobertura tan aviat com es pugui.

Una àmplia i variada oferta per a tota mena de muntanyencs. Des dels més experimentats que estan fent una travessa o utilitzen un refugi concret com a camp base per a fer un cim determinat; fins a equipaments ideals per apropar la muntanya a molt tipus de públic, fins i tot nens. I com sempre, gaudiu de la muntanya amb respecte i seguretat.

Us recordem que és imprescindible reservar amb antelació de manera online a la central de refugis. Si feu una travessa, també podeu consultar la meteo de la travessa al portal Meteomuntanya.

 

Josep Llusà (adjunt a l’Àrea de Territori de la FEEC)