FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Refugis

Refugi Colomina

Places 47 persones
Altitud 2420m
Guarda

Gerard Garreta

973252000
colomina.refugi@feec.cat

Contacte per a reserves

info@refugisdecatalunya.com

Reservar

Pallars Jussà

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Al sud de l'estany de Colomina (Vall Fosca)

Coordenades Latitud: 42.5194º / Longitud: 1.0013º

Activitats al refugi

Alpinisme Escalada Esquí de muntanya Excursionisme Raquetes de neu Senderisme Travesses

Serveis al refugi

Dutxa amb aigua calenta Edredons Estufa de biomassa Internet (amb restriccions d'ús) Menjar i begudes WC

 

L’edifici del refugi Colomina fou construït a la ribera de l’estany del mateix nom l’any 1917. Es coneixia com a casa Keller, nom de l’enginyer suís que hi habitava i des d’on dirigia el que va significar la primera gran obra hidroelèctrica de l’Estat. Acabades les obres de la zona lacustre de la vall Fosca, la companyia FECSA -actualment Endesa- va cedir la gestió del refugi a la FEEC, que l’inaugurà com a allotjament muntanyenc l’any 1973. Posteriorment, el 1985, la Federació hi va realitzar una completa reforma per adaptar-lo a les necessitats dels excursionistes que cada cop visitaven amb més assiduïtat el sector meridional del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’any 2011 s’hi inaugurà la darrera reforma, que consistí en la construcció d’un annex que a l’estiu funciona com a zona de motxilles i que en absència de guarda es converteix en el refugi lliure. Amb l’ampliació realitzada aquest 2017 el refugi ha augmentat considerablement en comoditat i espai, tant per als usuaris com per als guardes, ja que s’ha ampliat l’espai de la cuina i el menjador. El nombre de dutxes i lavabos també s’ha augmentat, adequant-lo així a les necessitats reals del refugi, que havien quedat desfasades. A la planta superior s’han ampliat els dormitoris, amb l’objectiu de tenir una major amplitud d’espai i també s’ha reformat l’escala interior per tal de millorar les condicions d’ús i de seguretat dels excursionistes. Zona amb multitud de possibilitats excursionistes tant a l’estiu –entre les que hi ha la popular travessa Carros de Foc- com a l’hivern, amb l’esquí de muntanya. Pel refugi també hi passa el GR 11.20, una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc.

Material en absència de guarda

9 places amb matalassos i flassades. Taula, tamborets i banc. Extintor i emissora d'emergència per a poder contactar amb els Bombers. No disposa de calefacció, llum ni aigua.

Accés amb vehicle

En vehicle fins a la Torre de Capdella i el pantà de Sallente.

Accés a peu

Possibilitat d'agafar un telefèric des del pantà de Sallente fins a l'estany Gento (a l'estiu). A partir d'aquest punt 45 minuts fins al refugi. Si s'accedeix a peu des de Sallente, l'horari d'aproximació és de 2.30 h.