FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Refugis

Refugi Estanys de la Pera

Places 35 persones
Altitud 2357m
Guarda

Daniel Ferrer i Genni Archetti

606991473 / estanysdelapera.refugi@feec.cat

Contacte per a reserves

973 641 681 / feec@refusonline.com

Reservar

Cerdanya

Pirineu Oriental, Cerdanya.

Sobre l'estany Inferior de la Pera, al vessant sud del port de Perafita.

Coordenades Latitud: 42.4566º / Longitud: 1.5988º

Activitats al refugi

Alpinisme BTT Esquí de muntanya Excursionisme Raquetes de neu Senderisme Travesses

Serveis al refugi

Dutxa amb aigua calenta Estufa de biomassa Internet (amb restriccions d'ús) Mantes Menjar i begudes WC

Enlairat a 2.357 m d’altitud, el refugi Estanys de la Pera es troba al vessant sud del port de Perafita, al costat dels estanys de la Pera. L’equipament, inaugurat l’any 1957, és punt de pas del GR 11.10, una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc per excel·lència, que comunica la Cerdanya amb el Principat d’Andorra. L’edifici segueix el mateix patró arquitectònic que els refugis Sant Jordi i Serra d’Ensija, amb una porta d’entrada pels tres equipaments. Es tracta d’un indret ideal pera la pràctica de l’excursionisme a l’estiu i de l’esquí de muntanya i les raquetes de neu a l’hivern, amb uns perfils de muntanyes majoritàriament força arrodonits, ideals per a la pràctica d’aquesta disciplina de muntanya. L’estiu és una època ideal per anar-hi amb nens, ja que el seu accés és força ràpid i fàcil.

Incidències

Aquesta temporada els refugis de la FEEC obriran els seus serveis en funció de l'evolució de la pandèmia Covid19 i s'adaptaran a les mesures de prevenció sanitària que es dictaminin.

Material en absència de guarda

4 places, 2 matalassos, 4 coixins, 4 mantes, 1 taula, 1 banc, 1 estufa de llenya i llenya per fer foc. Llum.

Accés amb vehicle

A l'estiu, carretera des de Martinet fins a Arànser o Lles de Cerdanya (LV-4036) i 13 km de pista fins a la font de les Pollineres, on hi ha una barrera de pas i l'aparcament. A l'hivern, carretera des de Martinet fins a l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa.

Accés a peu

A l'estiu, des de la font de les Pollineres (40 min). A l'hivern, des de l'aparcament de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa (2.15 h).