FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Refugis

Refugi Coma de Vaca

Places 52 persones
Altitud 1995m
Guarda

Xavi Fernàndez i Yolanda Roman

Telèfon Refugi: +34 872987098 Telèfon Mobil: 649 229 012
comadevaca.refugi@feec.cat

Contacte per a reserves

info@refugisdecatalunya.com

Reservar

Ripollès

Pirineu Oriental, Ripollès.

Al planell de les Eugues, en la confluència dels rius Freser i Coma de Vaca.

Coordenades Latitud: 42.3854º / Longitud: 2.2190º

Activitats al refugi

Alpinisme Esquí de muntanya Excursionisme Raquetes de neu Senderisme Travesses

Serveis al refugi

Dutxa amb aigua calenta Edredons Estufa de biomassa Internet (amb restriccions d'ús) Menjar i begudes WC

 

L’actual refugi Coma de Vaca, inaugurat el mes de setembre de 1999, té els seus orígens en una petita casa de pedra que hi havia on hi ha l’edifici actual. Aquesta casa va ser construïda per l’empresa hidroelèctrica FECSA als anys 50 del s. XX per tal d’allotjar-hi als treballadors que realitzaven un estudi sobre la possible viabilitat d’un embassament al pla de les Eugues. El projecte no es va tirar endavant i FECSA va cedir a la FEEC el seu ús. Avui en dia Coma de Vaca és un refugi modern i acollidor, situat en una bucòlica vall envoltada de cims, on conflueixen els rius Freser i Coma de Vaca. Punt de pas d’una de les variants del GR 11 (GR 11.7), l’excursió al refugi per les gorges del Freser o pel Camí dels Enginyers des de Núria ja és de per si una experiència inoblidable. El refugi també forma part de la Travessa dels 3 Refugis i de la ruta Muntanyes Màgiques.

Material en absència de guarda

10 places amb matalassos i mantes. Taula amb tamborets. Llum. Sense endolls. Extintor. Emissora d’emergència connectada amb Bombers.

Accés amb vehicle

Carretera de Ribes de Freser a Queralbs. A 2 km de Queralbs tombar en direcció la central de Daió. També es pot accedir des de Tregurà, a través de pista, fins al collet de la Gralla.

Accés a peu

Des de Queralbs (3 h); des de Núria (3.30 h); des d'Ulldeter (3 h); des del refugi Ras de Carançà (6 h); i des del coll de Font Lletera (1.30 h).