FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Refugis

Refugi Sant Jordi

Places 36 persones
Altitud 1565m
Guarda

Toni Bosque

93 198 51 50 i 619 239 860
santjordi.refugi@feec.cat

Contacte per a reserves

info@refugisdecatalunya.com

Reservar

Berguedà

Serra de Moixeró, Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Al vessant sud del coll del Pendís, al costat de la Font del Faig.

Coordenades Latitud: 42.2941º / Longitud: 1.8050º

Activitats al refugi

Excursionisme Raquetes de neu Senderisme Travesses

Serveis al refugi

Dutxa amb aigua calenta Edredons Estufa de llenya Internet (amb restriccions d'ús) Menjar i begudes WC

 

L’any 1951 la delegació catalana de la llavors Federació Espanyola de Muntanyisme va habilitar com a refugi l’antic Hostal de la Font del Faig, ubicat en un enclavament estratègic al peu del coll de Pendís. Temps després, l’estat precari de l’edifici va propiciar que els propietaris cedissin a la FEEC una parcel·la veïna per erigir-hi un nou refugi. Gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona, es va bastir un equipament que fou inaugurat l’octubre de 1961. Tot i que l’estructura arquitectònica de l’edifici s’ha mantingut –de fet és la mateixa que als refugis d’Estanys de la Pera i Serra d’Ensija- actualment Sant Jordi és un refugi molt acollidor i confortable. El refugi és punt de pas de les travesses Cavalls del Vent, Alta Ruta del Cadí, Muntanyes Màgiques i el Camí dels Bons Homes. Així mateix, l’accés a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, l’antic camí ral de la Cerdanya, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és una experiència totalment recomanable. Pel què fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més carismàtic de la serra de Moixeró.

Material en absència de guarda

10 places. 10 matalassos.

Accés amb vehicle

Pista des de Bagà fins a l'Hostalet, on es comença a caminar per la ruta dels Empedrats (PR-C 125). També s'hi pot accedir des de Gréixer. També s'hi pot arribar des de la Cerdanya agafant la pista que surt de Riu de Cerdanya i que ens portarà fins a la cadena que hi ha a prop del coll de Pendís.

Accés a peu

Des de l'Hostalet pel PR-C 125 (2 h); des del coll de Pendís, on s'hi arriba des de Riu de Cerdanya (30 min); des de Gréixer pel coll d'Escriu (2.30 h); des de Prat d'Aguiló (4 h); i des del refugi Rebost (3.30 h).