FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 31/05/2022

Els refugis de la FEEC arrenquen la temporada d’estiu

Refugis

Amb la primavera força avançada, camí d’una nova temporada estival, els catorze refugis guardats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) o bé ja estan oberts de manera ininterrompuda fins a finals d’estiu o estan pràcticament a punt d’obrir de manera continua.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els refugis de Mallafré i Colomina obriran les seves portes de manera continuada des del 3 i 8 de juny respectivament.

Al Parc Natural de l’Alt PirineuCertascan és un dels refugis pirinencs que més ha avançat la temporada guardada i va obrir les seves portes la setmana passada, mentre que Vallferrera obrirà a partir del proper 17 de juny.

Si marxem cap al Parc Natural del Cadí-MoixeróSant JordiEstasen i Prat d’Aguiló, els tres equipaments de la Federació situats en aquest espai natural protegit ja fa uns dies que estan oberts en regim de guarda de manera continuada fins a finals d’estiu.

Pel que fa al refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya), per la seva banda, obrirà els primers dos caps de setmana de juny (de divendres a diumenge). I a partir del 17 de juny ja obrirà de manera ininterrompuda fins a final de temporada.

Al Berguedà, el refugi Serra d’Ensija obrirà tots els caps de setmana del mes de juny i a partir del 27 d’aquell mes ja estarà permanentment obert. Com en les darreres temporades aquest equipament estarà tancat tots els dimecres, perquè els guardes puguin proveir el refugi.

Més a llevant, Coma de Vaca, situat al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, obrirà de manera permanent des del proper 6 de juny.

Fora del Pirineu i del Prepirineu, el refugi d’Agulles, situat al massís de Montserrat, per les seves peculiars característiques obre en règim de guarda de divendres a diumenge durant els mesos de juliol i agost. El mes de juny, però, està obert en règim de guarda tots els dies de la setmana.

Pel que fa a les comarques tarragonines, el refugi de Font Ferrera, situat al Parc Natural dels Ports, el mes de juliol estarà obert segons demanda mentre que a l’agost estarà obert durant tot el mes. Pel que fa a l’alberg-refugi de la Morera de Montsant, situat al mig del poble de la Morera de Montsant, al cor del Priorat, estarà obert tots els dies de la setmana durant aquest estiu. Finalment, l’alberg excursionista de l’Albiol, la darrera incorporació en la xarxa d’equipaments guardats de la FEEC, en funcionament des del 20 de maig, i fins ara obert de divendres a diumenge, obrirà tots els dies de la setmana a partir d’aquest proper divendres 3 de juny.

Ja sigui per dormir-hi en el transcurs d’una travessa o senzillament per passar-hi una nit o aturar-s’hi a fer un mos, un any més els refugis de muntanya són el millor aliat dels excursionistes.

Una àmplia i variada oferta per a tot tipus de muntanyencs. Des dels més experimentats que estan fent una travessa o utilitzen un refugi determinat com a camp base per a fer un cim determinat; fins a equipaments ideals per apropar la muntanya a molt tipus de públic, fins i tot nens. I com sempre, gaudiu de la muntanya amb respecte i seguretat.

Us recordem que és imprescindible reservar amb antelació de manera online. Si feu una travessa també podeu consultar la meteo de la travessa al portal meteomuntanya.

 

 Josep Llusà (tècnic de l’Àrea de Territori de la FEEC)