FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/06/2018

Dinou esportistes de la FEEC obtenen la distinció d’alt nivell 2018

Curses per Muntanya Escalada esportiva Esquí de muntanya Escalada

Dinou esportistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han rebut el reconeixement d’atletes d’alt nivell aquest 2018. Aquesta relació, aprovada per la Comissió d’Avaluació de l’Alt Rendiment Català el 14 de juny, inclou un total de 372 esportistes de diferents disciplines. Per rebre aquesta distinció és necessari haver aconseguit resultats destacats en grups de competicions establerts prèviament entre el 2016 i el 2018. Els campionats del món són els que més puntuen, seguits de campionats d’Europa, competicions internacionals homologades, campionats d’Espanya i, finalment, campionats de Catalunya.

Amb aquest reconeixement, els esportistes seleccionats podran gaudir de beques d’allotjament i manutenció a les residències esportives i servei d’atenció assistencial, acadèmic i d’atenció tècnica, entre altres, amb l’objectiu que puguin continuar desenvolupant la seva carrera esportiva.

Els esportistes de la FEEC que han rebut aquesta distinció han estat: Albert Guàrdia (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), Àlex Hernández (Club Esquí Berguedà (SE)), Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Eduard Hernández (Associació Esportiva Matxacuca), Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), Jan Margarit (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Joan Reyné (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Kilian Jornet (Club Esportiu Cerdanya Pirineus), Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca), Marc Pinsach (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès), Marta Garcia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Mireia Miró (UEC de Gràcia), Pau Coll (Ski Club Camprodon (SE)), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Rut Casas (Grup Excursionista Manlleu), Sheila Avilés (Associació Esportiva Matxacuca).

La paraescalada, reconeguda com a disciplina homologada pel Consell Català de l’Esport

Per primera vegada la paraescalada ha estat reconeguda com a disciplina homologada pel Consell Català de l’Esport. Una disciplina que va néixer amb la necessitat d’oferir als atletes discapacitats una excel·lència esportiva. Pel que fa a la FEEC, Albert Guàrdia ha estat l’únic atleta que ha obtingut la distinció d’alt nivell, després de proclamar-se campió del món de paraescalada 2016 a París (França) en categoria AL-2, corresponent als que els falta una cama. El 2017 també va aconseguir una plata en la Copa d’Europa de Sheffield (Anglaterra), on també va puntuar per aconseguir aquest alt nivell paralímpic català.

Albert Guàrdia al Campionat del Món de Paraescalada 2016 a París

Resultats destacats en escalada

Dos esportistes de la FEEC han rebut la distinció d’atletes d’alt nivell en escalada: Àlex Hernández i Rut Casas. En el cas d’Àlex Hernández destaca la tercera posició en la copa estatal de l’any passat o la plata aconseguida al Campionat de Catalunya de Dificultat de Tortosa de 2017, entre altres resultats internacionals com un 9è lloc al campionat d’Europa. Rut Casas, on ha puntuat més ha estat en la tercera posició del Campionat d’Espanya de Dificultat de 2017 i l’or al Campionat de Catalunya de Bloc.

Rut Casas lluitant pel campionat de Catalunya de Bloc 2017. Foto / Ivan Torres

Resultats destacats en esquí de muntanya

Una any més, els catalans han brillat en les competicions d’esquí de muntanya, sumant victòries en diferents competicions internacionals. Fins a deu atletes han estat reconeguts amb aquesta distinció, posant en relleu el potencial de l’equip català en aquesta disciplina. Noms com el de Kilian Jornet, Clàudia Galícia, Oriol Cardona, Mireia Miró o Marta Garcia han sonat fort aquestes últimes temporades. Destaquen, entre d’altres vàlids per la distinció, els podis aconseguits pels catalans al campionat del món d’esquí de muntanya de la ISMF de 2017, celebrat a Alpago-Piancavallo (Itàlia). Entre les quinze medalles, brilla l’or de Kilian Jornet en la vertical, l’or de Clàudia Galícia en esprint, el tercer lloc aconseguit per Oriol Cardona en aquesta mateixa especialitat o la tercera posició de Júlia Casanovas en categoria júnior en individual i esprint. Marc Pinsach aconseguia una tercera posició en relleus al costat d’Oriol Cardona i Marta Garcia es feia amb una treballada quarta plaça en esprint que li augmentava bastant la puntuació a l’hora de rebre aquesta distinció. Mireia Miró, que en individual acabava en sisena posició, es va proclamar també subcampiona del món d’esquí de muntanya per equips al costat de Clàudia Galícia.

Pau Coll, puntuava amb força després d’esdevenir enguany campió d’Europa vertical sub-23 al Trofeo Internazionale Dell’Etna (Sicília, Itàlia), en una prova on Kilian Jornet es va proclamar campió. En aquest campionat europeu, Clàudia Galícia s’emportava la medalla de bronze en esprint i Marta Garcia es quedava a les portes del podi amb una quarta plaça.

Laura Orgué també ha estat reconeguda, puntuant sobretot pel tercer lloc aconseguit a la Copa del Món de curses Verticals d’esquí de muntanya el 2016. Amb un 8è lloc, Joan Reyné també puntuava a la Copa del Món de curses Verticals 2017 en categoria sub-23.

Kilian Jornet després de proclamar-se campió de Catalunya 2017, també puntuable per aquesta distinció

Resultats destacats en curses per muntanya

Sheila Avilés s’ha situat amb potència entre l’elit mundial de curses per muntanya. Els darrers podis de la igualadina l’avalen com una de les favorites en la disciplina. L’actual campiona de Catalunya de curses per muntanya va ser també campiona de l’Skyrunner World Series 2017, compartint podi amb les catalana Laura Orgué Ragna Debats. Jan Margarit s’embutxavaca la tercera plaça del circuit mundial, que va mantenir l’emoció fins a l’última cursa, la italiana Limone Extreme Skyrace. Eugeni Gil i Eduard Hernández puntuaven aquí amb una sisena i vuitena plaça respectivament.

Al Campionat del Món Juvenil Vertical, disputat a Andorra amb el Kilòmetre Vertical Arinsal, el jove de setze anys, Arnau Cases, tornava a casa amb una segona posició en la seva categoria, mentre que Marc Traserra ho feia també amb una segona posició en la modalitat Sky.

L’equip de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC a la Limone Extreme Skyrace 2017