FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/10/2017

Catalunya domina el Top 10 de la copa del món de curses per muntanya

Curses per Muntanya

La Limone Extreme Skyrace ha tancat un any més les Skyrunner World Series a Limone sul Garda (Itàlia), els dies 13 i 14. Aquesta ha estat la tercera edició del format que actualment es coneix com la copa del món de curses per muntanya.

Enguany el calendari ha aplegat 10 curses arreu del món, una de les quals es va disputar a la Vall de Boí, Buff Epic Trail; una a Andorra, Skyrace Comapedrosa; i una altre a Euskadi, Marató Alpina Zegama-Aizkorri. Aquest fet deixa palès la força que tenen les curses per muntanya a Catalunya i arreu de la península.

D’esquerra a dreta: Eugeni Gil, David Prades, Josep Roset, Albert Pujol, Edu Hernández i Marc Traserra. Equip de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC participant a la Limone Extreme Skyrace

Sheila Avilés guanya les Skyrunner World Series. Jan Margarit tercer

Sheila Avilés (AE Matxacuca) ha estat la millor entre les dones en l’edició 2017 de les Skyrunner World Series, proclamant-se campiona. L’emoció s’ha mantingut fins a la darrera cursa, on es disputava el títol amb Laura Orgué (UE Urgellenca).

Avilés ha passat uns mesos lesionada però en la darrera part del calendari ha arribat la recuperació i ha corregut de forma sòlida, aconseguint sumar els punts que necessitava per ser campiona. El millor resultat per Avilés va arribar a la Skyrace Comapedrosa, amb una victòria que la portava fins als primers llocs de la general i li donava forces per competir de nou al màxim nivell.  A Zegama també es va fer amb un podi de prestigi i molt valuós. La progessió de Sheila Avilés ha sigut meteòrica en aquest temporada: “Mai hauria imaginat estar on estic ara. Córrer entre les millors ja era un premi”, ha comentat Avilés després de la darrera cursa a Limone.

El subcampionat femení també ha recaigut en una catalana, Laura Orgué. La Limone Extreme era la cursa decissiva per lligar la copa mundial però Orgué no va acabar de trobar les bones sensacions. Els millors resultats per Orgué en aquesta temporada van arribar amb les victòries a The Rut, Dolomites Skyrace i Ring of Steall Skyrace. La d’Igualada encara manté les opcions per proclamar-se campiona del circuit Vertical Kilometer World Series, que acaba amb la vertical de Fully, el 21 d’octubre.

El podi femení l’ha tancat l’holandesa afincada a Catalunya, Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), que va guanyar l’Olympus Marathon i la Matterhorn Ultraks.

Podi masculí amb Jan Margarit (dreta) en tercera posició

Jan Margarit (AE Moutain Runners del Berguedà) ja ens va deixar algun detall de la seva qualitat en l’anterior temporada de les Skyrunner World Series i les apostes pel jove de Matadepera anaven fortes aquest 2017. Margarit ha fet bons els pronòstics i s’ha embutxacat la tercera plaça del circuit mundial, per davant seu Marco De Gasperi, campió, i el basc Aritz Egea, subcampió. En l’última de les curses, la Limone Extreme Skyrace, Margarit va protagonitzar un emocionant duel amb De Gasperi, que es va decidir en els darrers quilòmetres. Margarit va encapçalar la cursa quasi de principi a fi, però una desafortunada caiguda li va fer perdre el liderat, entrant segon a meta, per darrera de l’italià De Gasperi. Aquest resultat va definir el podi final de la copa.

Edu Hernández i Eugeni Gil, entre els 10 millors de les Skyrunner World Series

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha tancat una nova temporada de participació al circuit de la copa del món amb un balanç molt positiu. L’equip de tècnics ha conformat un equip tant amb corredors experimentats com amb joves que han tingut l’oportunitat de participar per primer cop en proves d’alt nivell internacional.

Els corredors Edu Hernández (AE Matxacuca) i Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports) han estat els més regulars durant tota la temporada i han aconseguit col·locar-se entre els 10 millors corredors del mòn.

Eugeni Gil va aconseguir el seu millor resultat a la Marató Buff Epic Trail, pujant al primer calaix del podi. Per altra banda, Edu Hernández va sumar el seu millor resultat a Livigno, on va es va penjar el bronze. El corredor de Sant Feliu de Guíxols ha tancat la temporada amb una meritòria sisena plaça a la Limone Extreme. Cal destacar que Hernández és pare de dos fills i treballador autònom a temps complert, esgarrapant temps a qualsevol hora per entrenar i poder seguir competint entre els millors del món.

Edu Hernández volant en una de les baixades de la Limone Extreme

L’equip femení de la selecció també ha signat importants resultats aquesta temporada de la mà de Laia Andreu (UE Vic). Andreu va pujar al podi de les curses de Livingo i Matterhorn Ultraks. La propera temporada Andreu té previst participar en el major nombre de proves de les Skyrunner World Series i optar així al podi final.

Fotos / Ivan Torres