FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/07/2017

Quatre medalles pels catalans al Campionat del Món Juvenil de Curses Verticals

Curses per Muntanya

El Kilòmetre Vertical Arinsal ha obert a Andorra el Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya, organitzat per la International Skyrunning Federation (ISF). Els corredors de 17 nacionalitats diferents han hagut de coronar l’Alt de la Capa, a 2.530 metres d’altitud en només 3,5 quilòmetres, resolent un exigent desnivell positiu de 1.520 metres.

Al campionat, disputat el 28 de juliol en el marc de l’Skyrace Comapedrosa, hi han participat corredors de 16 a 23 anys dividits en tres categories. La competició al Campionat del Món Juvenil es reprendrà diumenge amb l’Skyrace Arinsal, de 15 quilòmetres i 1.415 metres de desnivell positiu.

Jan Margarit i Jana Aguilar, campions

Els catalans s’han emportat quatre medalles: dos ors, i dues plates. Entre tots els participants cal destacar un excel·lent Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), que s’ha fet amb el campionat en categoria B masculina (18-19 anys) amb un temps de 38 minuts i 46 segons, el millor de la prova. El jove de Matadapera ja va guanyar la setmana passada la cursa a la Dolomites Skyrace, posicionant-se entre l’elit mundial de les curses per muntanya. El jove s’ha mostrat satisfet de la victòria, tot i que assegura no haver tingut el seu millor dia. “Ha estat bastant ajustat, sortíem d’un en un i el fet de no tenir referències fa que vagis amb els nervis de què passarà davant i darrere, però al final el resultat ha estat molt positiu”, comenta. Mig minut després ha arribat el suís Roberto Delorenzi, seguit per l’italià Lizzoli Luca, amb un temps de 42 minuts i 43 segons. Marc Trasserra (CE Voltreganès Ars) ha creuat la meta en cinquena posició.

Jan Margarit en un dels trams més exigents de la cursa

En categoria A femenina (16-17 anys), la campiona del món de Kilòmetre Vertical ha estat Jana Aguilar (Club Excursionista Calldetenes), amb un temps de 57 minuts i 45 segons. L’han seguit l’americana Erin Magill i l’andorrana Andrea Sinfreu. En categoria masculina, Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) ha aconseguit una segona posició amb un temps de 45 minuts i 40 segons, poc més de dos minuts més que el campió Nicolás Molina. La tercera plaça ha estat ocupada pel portugués Diogo Gomes.

En categoria sub-23 femenina (21-23 anys), Claudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) ha aconseguit la plata del campionat amb un temps de 51 minuts i 54 segons, un minut més que la campiona Fatima de Diego. El tercer lloc ha estat per la txeca Barbora Cicha. En categoria masculina, liderada per l’italià Alex Oberbarcher, Oriol Cardona (SC Camprodon) ha obtingut una quarta posició.

Foto / Skyrace Comapedrosa