FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/09/2016

Ramón Julián i Helena Alemán, campions d’Espanya d’Escalada de Dificultat

Escalada esportiva Escalada

El ròcodrom de la ciutat de Saragossa, Dock 39, ha acollit el Campionat d’Escalada de Dificultat i Paraescalada, els dies 3 i 4. Més de 50 escaladors d’arreu de la península s’han aplegat a la capital aragonesa sota una calor canicular per aconseguir alçar el títol de campió absolut.

Després dels quarts de final i semifinals del dissabte, el diumenge ha arribat el torn de les finals. Primer s’han disputat les de paraescalada, amb un considerable augment de participants en aquesta edició del campionat, i dos representants catalans lluitant pel títol. A la tarda, final d’escalada absoluta, amb cinc catalans.

‘Ramonet’, guanyador indiscutible a Saragossa

Una única via a la final ha decidit els campionats. Els tres equipadors, Carles Brascó, Carlos García i Dani Andrada, han proposat una via de 8a/+ pels homes, i una de 7c per les dones. En total, 8 escaladors en categoria masculina, i 8 en categoria femenina, a la final.

Entre els homes, Ramón Julián ‘Ramonet’ (GE Manlleu) ha sigut l’únic capaç d’arribar a la desitjada cadena de la via final i s’ha proclamat, per novena vegada, campió d’Espanya d’Escalada de Dificultat. El seu rival més directe, Javier Cano, de la federació extremenya, ha sigut segons, quedant-se a tres preses del top. La tercera plaça ha sigut per Iñaki Arantzamendi, de la federació basca.

‘Ramonet’ ha realitzat una exhibició de força i tècnica. Així ho ha viscut: “La via tenia un inici bastant tens, on calia moure’s bé. A la part del mig es podia reposar. A partir d’allà començava una escalada de resistència sobre volums i talonejos, amb una secció final difícil de petites preses. M’he sentit bé escalant, malgrat que la part inicial m’ha costat molt. He pogut lluitar per l’encadenament sense la pressió d’anar ràpid degut a l’avantatge que tenia a l’haver fet top en semifinals”.

Marc Giol (GE Manlleu) s’ha classificat en setena posició a la fase final i ha comentat al seu perfil de Facebook: “Molt content amb el resultat, ara toca entrenar els romos i la força en extensió”.

Helena Alemán, campiona d’Espanya. Marta Palou i Francis Guillen, plata i bronze

A diferència de la final masculina, vàries escaladores han aconseguit fer el top de la via proposada, cinc en total. Aquest resultat ha fet obligat a recórrer als resultats de les semifinals per decidir el campionat.

El trio representant de la selecció catalana ha sortit a per totes i no ha perdonat. Helena Alemán (GM Sant Llorenç), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas) i Francis Guillen (CE Sant Quirze) han fet top sense gaires complicacions. El resultat global de la competició ha decidit les places de podi, íntegrament català, i ha donat el campionat d’Espanya, a Helena Alemán, que ja acumula tres títols. Marta Palou ha sigut subcampiona i Francis Guillen, tercera.

Georgina Segarra i Albert Guàrdia, campiona i subcampió d’Espanya de Paraescalada

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva ha comptat per primer cop amb dos escaladors en la modalitat de paraescalada, i el debut no podia ser millor per els catalans. Georgina Segarra (CM Sant Llorenç) s’ha proclamant campiona d’Espanya de Paraescalada, mentre que Albert Guàrdia (CM Sant Llorenç) s’ha fet amb el subcampionat, per darrera d’Urko Carmona, de la federació valenciana.

Fotografies / Equip Selecció Catalana d’Escalada Esportiva FEEC