FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/10/2017

Jan Margarit, segon a la Limone Extreme

Curses per Muntanya

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la Limone Extreme Skyrace, a Limone sul Garda (Itàlia), els dies 13 i 14 d’octubre. La prova ha format part un any més de les Skyrunner World Series, puntuable per a la Copa del Món de Curses per Muntanya.

La Limone Extreme ha clausurat el circuit de la copa del món Skyrunner World Series. La cursa italiana és una de les proves més desafiants i tècniques del calendari. amb 27 quilòmetres i 2.480 metres de desnivell positiu.

D’esquerra a dreta: Andrés Arroyo (tècnic), David Prades, Josep Roset, Edu Hernández, Marc Traserra, Eugeni Gil, Albert Pujol, Fernando Rosa (seleccionador) i Joan Freixa

L’equip de la selecció catalana a Limone ha estat format per: Eduard Hernández (AE Matxacuca), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pujol (CE Taradell), Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), Marc Traserra (CE Voltreganès ARS), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Josep Roset (CE Navàs). Els ha acompanyat el seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Andrés Arroyo.

Jan Margarit segon a la Limone Extreme

Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat el millor dels catalans a la Limone Extreme. El de Matadepera ha encapçalat la cursa durant bona part del recorregut, perseguit sempre per darrera per l’italià Marco De Gasperi. En els últims compassos De Gasperi ha tirat d’experiència i ha aconseguit avançar a Margarit, creuant la meta en primera posició amb un temps de 3 hores i 7 minuts. Jan Margarit ha sigut segon a només 26 segons.

El tercer corredor a meta ha sigut Stefan Knopf, amb un temps de 3 hores 10 minuts. Just darrera seu ha creuat la línea d’arribada a Limone Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), amb 3 hores 13 minuts. El millor dels corredors de la selecció catalana ha estat Edu Hernández, que ha acabat sisè, amb 3 hores 17 minuts.

En categoria femenina la millor de les catalanes ha estat Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), que ha creuat la meta tercera, amb un temps de 3 hores 45 minuts.

Laura Orgué cinquena i Pere Rullan setè, a la cursa vertical Grèste de la Mughéra

La cursa vertical Grèste de la Mughéra ha estat el marc del Campionat d’Europa de Curses Verticals. Aquesta ha sigut la primera de les dues curses que han format part de la Limone Extreme,

La Grèste de Mughéra es corre quan comença a fer-se fosc. Els atletes surten des del passeig de Limone, a la vora del Lago Di Garda, amb el llum del frontal en marxa i disposats a superar un total de 1.080 metres de desnivell en poc més de 3 quilòmetres. Cal destacar que la sortida està situada només a 60 metres sobre el nivell del mar.

Laura Orgué ha acabat cinquena, amb un temps de  48 minuts 22 segons i manté les possibilitats de proclamar-se campiona del Vertical Kilometer World Circuit a falta de només una prova a Suïssa.

Pere Rullan ha protagonitzat una gran cursa i ha acabat setè, amb 40 minuts 22 segons. Rullan també estarà la propera setmana a Suïssa per finalitzar la temporada.

Fotos /  Ivan Torres