FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/07/2017

Eugeni Gil, guanyador de la marató Buff Epic Trail

Curses per Muntanya

La Vall de Boí ha estat el marc de la quarta edició de la Buff Epic Trail entre els dies 7 i 9 de juliol. Enguany la distància marató ha estat puntuable per la Copa del Món d’Skyrunning de la International Skyrunning Federation (ISF). La cursa, amb 42 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu, ha sortit des d’Espot i ha arribat a Barruera, recorrent la segona part de la distància ultra de 105 quilòmetres.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit amb un equip format per: Andreu Simon (AE Intempèrie), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Eugeni Gil (La Molina Club d’Esports), David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) i Sergi Rodríguez (CE de la Segarra). Els han acompanyat el seleccionador català Fernando Rosa i el tècnic Joan Freixa.


Equip de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC participant a la Buff Epic Trail

Eugeni Gil triomfa a la Buff Epic Trail

El tret de sortida de la marató s’ha donat a Espot a les 9.30 hores. Després d’una nit d’altes temperatures i xafogor, s’ha aixecat un dia més fresc i amb un cel que amenaçava tempesta. La cursa ha sortit ràpida i els primers corredors han passat per un dels punts més emblemàtics del recorregut, l’estany Gento, segons l’horari previst.

Aritz Egea de la selecció basca ha estat el primer en passar per Gento, seguit de molt a prop per un Eugeni Gil decidit a no perdre’l de vista i atacar en el moment oportú. Eduard Hernández ha passat quart i Andreu Simon sisè. En el grup de corredors capdavanters del quilòmetre 15,9 a Gento també han passat David Prades i Sergi Rodríguez. Es preveia una cursa emocionant.

La pluja ha fet acte de presència a partir del quilòmetre 17, pels primers de cursa, però el ritme no ha baixat. Egea ha seguit liderant la marató fins a la darrera pujada, on Gil ha posat una marxa més i ha aconseguit passar al basc. En l’últim tram de baixada cap a Barruera Eugeni Gil ha volat i ha creuat la meta, proclamant-se guanyador, amb un temps de 4 hores 8 minuts. Aritz Egea ha entrat tres minuts després, amb 4 hores 11 minuts. El tercer classificat ha estat el francès Adrien Michaud, amb un temps de 4 hores 16 minuts.

En categoria femenina, Ohiana Azkorbebeitia, de la selecció basca, ha estat la guanyadora amb un temps de 5 hores 7 minuts. La segona classificada ha estat Celia Chiron, a només 26 segons de la basca. Laura Sola ha acabat tercera, amb 5 hores 10 minuts. Paloma Lobera (AE Matxacuca) ha estat quarta.

Els corredors de la selecció catalana al Top 15

L’equip de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC ha realitzat el millor paper en el que portem de temporada de la Copa del Món d’Skyrunning. A més de la victòria d’Eugeni Gil, Eduard Hernández ha estat setè; Sergi Rodríguez ha estat onzè; Andreu Simón ha fet 12è; i David Prades, 13è.

Les properes proves en les que participarà l’equip català seran la Vertical Cabanera, el dissabte 15 de juliol, i la Dolomites Skyrace, els dies 21 i 22 de juliol.

Gerard Morales i Judit guanyen l’UItra, Núria Picas la mitja marató

La prova reina de la Buff Epic Trail, amb 105 quilòmetres i 7.950 metres de desnivell positiu, també ha tingut color català. Una inestable meteorologia ha afectat el desenvolupament normal de la prova i s’ha hagut de parar als corredors a l’estany Gento i Espot per garantir la seguretat dels mateixos. Només quatre corredors havien passat el tall del Gento quan s’ha parat la prova. Gerard Morales ha estat el millor i ha entrat victoriós a Barruera, amb un temps de 13 hores 27 minuts. El segon a meta ha estat Luis Duarte, i el tercer Miguel Ángel García.

En categoria femenina, la victòria ha estat per Judit Franch. La catalana ha dominat la cursa des del principi i ha arribat a Espot primera -on s’ha tallat la cursa posteriorment-, amb un temps de 9 hores 37 minuts. Franch ha parat al quilòmetre 72, al Clot de la Bassa, i ha tornat fins a Espot.

Núria Picas ha participat en la primera competició des de que va tornar del Makalu. Ho ha fet en la cursa petita, de la 21 quilòmetres. Picas ha comentat que aquesta cursa li ha servit per agafar ritme i preparar proves de distàncies més llargues de la temporada. Ha guanyat la mitja marató amb un temps de 2 hores 55 minuts.

Fotos / Ivan Torres