FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/09/2016

Jan Margarit i Laura Orgué, tercers a la cursa nord-americana The Rut

Curses per Muntanya

La cursa nord-americana The Rut ha acollit la penúltima de les proves de les Skyrunner World Series. L’esdeveniment, que es disputa a l’estat de Montana, ha aplegat a alguns dels millors corredors per muntanya del món competint a la cursa de 28 quilòmetres. A falta de la sortida de la distància més llarga, 50 quilòmetres, el diumenge 4, els catalans han pujat al podi de nou.

Després del quilòmetre vertical que obria The Rut, amb clar color català al podi gràcies a la victòria de Laura Orgué (UE Urgellenca) en categoria femenina, i a la segona plaça de Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), en masculina, el dissabte ha arribat el torn de la cursa estrella.

A més d’Orgué i Margarit, que han doblat la seva participació, dos catalans més han pres la sortida. Marta Molist (AE Matxacuca) i Eugeni Gil (AE Granollers) han format l’equip de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes (FEEC).

Jan Margarit de nou al podi. Eugeni Gil novè

El podi masculí ha estat molt disputat fins als últims quilòmetres. La primera part de la cursa l’ha dominat el nord-americà Dakota Jones, que ha anat cedint temps progressivament en detriment del corredor de la selecció basca Hassan Ait Chaou, Kirli Nikolov i el jove català Jan Margarit. Aquests tres finalment han conformat el podi, amb Ait Chaou com a guanyador amb un temps de 3 hores i 6 minuts. Nikolov ha sigut segon amb 3 hores i 14 minuts, i a només 30 segons a creuat la meta el tercer, Jan Margarit.

Jan Margarit ha tancat un cap de setmana de somni. Divendres pujava per primer cop al podi d’una cursa vertical de la Copa del Món, i amb la tercera plaça als 28 quilòmetres de la The Rut ha certificat la meteòrica progressió que està experimentant aquesta temporada. El representant de la selecció catalana, Eugeni Gil, ha realitzat una bona cursa, aconseguint una molt treballada novena plaça. Segona participació de Gil a una prova de Copa del Món, i segona vegada entre els deu millors.

Laura Orgué es penja el bronze. Marta Molist cinquena

En dones, Megan Kimmel ha deixat ben palès perquè lidera en solitari la general de la copa mundial. En cap moment ha perdut el lideratge de la cursa i ha marcat un gran temps a meta, amb 3 hores i 36 minuts, proclamant-se guanyadora. Yngvild Kaspersen ha sigut segona, a set minuts de Kimmel, i Laura Orgué, tercera, amb un temps de 3 hores i 56 minuts.

La corredora de la selecció catalana Marta Molist segueix mostrant una envejable regularitat a les World Series i ha creuat la meta en cinquena posició, amb un temps de 4 hores i 4 minuts. Amb aquest resultat Molist suma uns punts molt importants per a la classificació general i es col·loca quarta per sota de Laura Orgué, segona, i Ragna Debats, tercera. La cursa Limone Extreme, a Itàlia, decidirà definitivament les places de podi de les Skyrunning World Series.

Anna Comet i Roger Viñas correran la The Rut 50k

El diumenge 4 arribarà el torn de la cursa més llarga del cap de setmana, amb 50 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell positiu. Anna Comet (UE Vic) i Roger Viñas (UE Sant Joan de les Abadesses) seran els representants catalans a la prova. Comet va pujar al tercer calaix del podi a la High Trail Vanoise, i actualment és quarta a la classificació general de les World Series en categoria Ultra.

Fotografies / Fernando Rosa