FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/06/2017

Eduard Hernández i Laia Andreu, bronze a la Copa del Món d’Skyrunning, a Livigno

Curses per Muntanya

El circuit mundial Skyrunner World Series ha arribat a Livigno, a la regió de la Llombardia, a Itàlia, entre els dies 16 i 18 de juny . La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit a la prova italiana amb un equip format per: David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Laia Andreu (UE Vic), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Eugeni Gil (AE Granollers), Eduard Baquer (CER L’Escala) i Josep Roset (CE Navàs). Els ha acompanyat el seleccionador Fernando Rosa.

La cursa de Livigno està dissenyada pel corredor Marco de Gasperi, i conté tots els ingredients de l’esperit skyrunning: 34 quilòmetres de distància, 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’alçada.

Fernando Rosa amb Eduard Hernández i Eugeni Gil Foto / Albert Jorquera

Eduard Hernádez i Laia Andreu, bronze a Livigno

Eduard Hernández ha protagonitzat un gran cursa i ha creuat la meta en tercera posició, amb un temps de 4 hores. “Estic molt content el tercer lloc. Mai hagués imaginat fer un resultat així en una copa del món. El recorregut ha estat espectacular. Han modificat alguns trams respecte a l’any passat i crec que ha millorat força. La cursa ha estat molt disputada”, ha comentat Hernández.

Eugeni Gil també ha fet un bon paper a Livigno. Durant part de la cursa ha ocupat la tercera posició, que finalment s’ha emportat el seu company de selecció. Gil ha creuat la meta a només 2 minuts d’Eduard Hernández, aconseguint una merescuda quarta plaça. La victòria ha estat per Tadei Pivk, amb 3 hores 52 minuts. Dos minuts després ha creuat la meta el basc Aritz Egea, firmant una treballada segona plaça.

En categoria femenina, Laia Andreu també ha realitzat una cursa per recordar i ha creuat la línia de meta en tercera posició, parant el cronòmetre en 4 hores 47 minuts. “Estic molt contenta amb aquest podi. Crec que tot l’equip ha realitzat una bona cursa, aconseguint uns punts molt valuosos per la classificació general per equips”, ha explicat Andreu. La corredora de la federació basca Maite Maiora s’ha mostrat intractable i ha guanyat la cursa amb un temps de 4 hores 37 minuts. Amb aquest resultat ja suma dues victòries, després de guanyar també a Zegama. La segona classificada ha estat Denisa Dragomir, amb 4 hores 47 minuts.

Foto de portada / ISF