FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/08/2017

Laia Andreu i Eugeni Gil pugen al podi de la Matterhorn Ultraks

Curses per Muntanya

 

La Matterhorn Ultraks ha tornat a veure una nova actuació amb nota dels esportistes catalans. La cursa, una clàssica dins el circuit de la Copa del Món, tenia un recorregut de 49 km amb un desnivell acumulat de 3.600 m en el recorregut circular que en tot moment tenia com a punt de referència l’emblemàtica muntanya que dona nom a la prova.

El paper dels integrants de la selecció catalana de curses per muntanya ha estat destacat i ha acabat amb premi.

En categoria masculina el corredor de la selecció catalana, Eugeni Gil (La Molina CE) ha aconseguit pujar fins al segon calaix del pòdium amb una cursa més que notable, d’un Gil que veu cada cop més a prop l’opció de lluitar per entrar al top ten de la classificació general. Marco De Gasperi (1er)  i  Martin Anthamatten (3er) van completar el pòdium masculí.

Cal destacar també el 15è lloc d’Albert Pujol (CE Taradell) i també participant de la selecció catalana i el 12è lloc de Pere Aurell (Chemo-Tuga) que segueix la seva lluita per la combinada de la Copa del Món.

Encara molt millor han anat les coses en categoria femenina, ja que la Matterhorn Ultraks ha vist un pòdium plenament català. Al segon lloc de la corredora de la selecció catalana de curses per muntanya, Laia Andreu (UE Vic), cal sumar-hi la victòria de l’holandesa establerta a Catalunya, Ragna Debats (Chemo-Tuga) i el tercer lloc de Sheyla Avilés (Buff), les dues sortides del planter de la selecció. Debats lidera ara mateix la combinada general i Laia Andreu continua demostrant que pot estar lluitant en cada cursa pels llocs de privilegi de les proves.

Dues catalanes més Silvia Puigarnau (AE Matxacuca) i Paloma Lobera (AE Matxacuca) han entrat també en el top ten, setena i vuitena respectivament, d’una cursa amb clar accent de casa nostra.

En total la Matterhorn Ultraks ha comptat amb més de 700 participants d’una quarantena de països que han pres part de la prova.

La Copa del Món marxa ara cap als Estats Units, ja que la pròxima prova es disputarà a l’estat de Montana. Cal recordar que la competició aterrarà a Bagà (el Berguedà) el 23 de setembre a la que serà penúltima prova de la ‘World Series’, l’Ultra Pirineu.