FORMACIÓ FEDERATIVA

La formació federativa és aquella que ofereix la FEEC mitjançant el seu òrgan docent, l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) i que té com a objectiu formar a les persones que de forma voluntària donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la pròpia Federació.

Per una banda, es pretén donar recursos i coneixements a les persones que estan implicades al dia a dia en les activitats de l’entitat. Per altra banda i de forma directa és una garantia de seguretat i de suport a aquestes.

Les formacions federatives són reconegudes per la FEEC i recolzades per la Secretaria General de l’Esport – Escola Catalana de l’Esport. Totes elles són de caire benèvol i únicament vàlides en l’àmbit federatiu i de les entitats excursionistes.

La formació federativa té dos nivells: el Monitor/a d’Excursionisme d’Entitat i l’Instructor/a d’Especialitat (alpinisme, descens de barrancs, escalada, esquí de muntanya i excursionisme), per accedir a Instructor de qualsevol de les especialitats, s’ha de ser prèviament Monitor/a. A més, per poder inscriure’s als cursos, s’ha d’haver superat unes Proves d’accés.

Formació Federativa 2017
Proves d'accés a Monitor d'Excursionisme, Instructor d'Excursionisme, Alpinisme i Esquí de muntanya 21 i 22 de gener
Curs d'Instructor d'ExcursionismeFebrer - Abril 2017
Proves d'accés a Monitor d'Excursionisme, Instructor d'Excursionisme, Escalada i Descens de barrancs1 i 2 d'abril 2017
Curs d'Instructor d'escaladaDel 22 d'abril al 18 de juny
Curs de Monitor d'ExcursionismeDel 6 de maig al 18 de juny