FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: JAVI PEC
Foto: JAVI PEC

Notícies - 21/04/2024

Els escaladors catalans comencen amb bon peu la temporada competitiva

Escalada esportiva Escalada

La Selecció Catalana i el CTEEC comencen amb bon peu la temporada de competicions a a l’estatal. Cuenca va tornar a ser seu d’una Copa de Bloc i Velocitat. Una cita esportiva que va tenir lloc el 13 i 14 d’abril amb un rècord de participació i en la qual, un cop més, els catalans han ocupat els llocs d’honor a la classificació en aquesta doble prova.

La competició, celebrada a Cuenca, va desplaçar fins a 20 escaladors catalans. Set absoluts, amb Joel Codina, Lau Macià, Lluc Macià, Rut Monsech i Maria Benach per competir en la modalitat de bloc, i Carla Martinez i Oriol Codina per la velocitat.

Héctor Moreno, Asha Guitart, Eva Munill, Ivet Clusa, Mar Vicente, Aina Vila, Abril Farrús, Bernat Munné, Jan Molist, Maia Martínez, Biel Serra, Manuel Navarro, Cai Salinas, Emily Charlotte Pescetto, Ernest Wojdel, Maria Farré i Martí Farrús han estat els joves del CTEEC convocats per Ivan Terricabres per aquesta primera jornada.

 

 

La jornada del dissabte començava a les 08:00 h del matí amb les classificacions de la modalitat de Bloc de les categories juvenils sub 14, sub 16 i sub 18. Les escaladores i escaladors més joves van lluitar per aconseguir un lloc entre les vuit places que competirien a la final pel títol de campió i campiona de la seva categoria.

El CTEEC acapara fins a sis medalles a l’estatal de bloc.

Or per Bernat Munné. La categoria sub16 ha estat la més premiada amb fins a 4 medalles. Bernat Munné aconsegueix el millor resultat per la selecció amb una medalla d’or resolent els 4 tops proposats. L’únic escalador de la seva categoria en arribar al top de tots els blocs. Jan Molist ha ocupat el segon calaix amb 2 blocs. Aina Vila ha estat la plata de la sub16 amb fins a 3 tops. La medalla de bronze ha estat per Abril Farrús amb dos tops. A la sub18, Maria Farré també ha aconseguit blindar una medalla de plata amb fins a 4 tops. La sub14 també ha tingut regust català gràcies a Mònica Jauset que ha estat la medalla de plata resolent dos tops.

 

Geila Macià es fa amb la medalla d’or, Carla Marínez la plata i Julia Benach amb una cuarta posició a la categoria absoluta. 

 

En la jornada del diumenge era el torn de les categories absolutes, on 24 escaladores i 44 escaladors van competir a les rondes classificatòries per obtenir una plaça a la prova final.

En la categoria femenina destaquem el debut de Geila Macià, la seva primera prova en la màxima categoria on aconsegueix la seva primera victòria. Geila arriba al més alt del podi després de ser l’única participant a aconseguir el top dels quatre blocs.  Julia Benach i Emily Pescetto també van estar entre les finalistes, tancant la competició amb un quart i sisè lloc respectivament. Héctor Bazán, qui ha estat allunyat de la competició un temps, torna amb força amb una setena plaça.

En velocitat Carla Martínez es fa amb la medalla plata al no conguir tocar el crono.  La navarresa  Leire Ruiz de Argandoña Otano que va fer l’or amb un temps de 8.20 segons.

La propera prova on podrem gaudir dels millors escaladors del país serà a la imponent Sala Golem el primer cap de setmana de juny amb el Campionat català d’escalada en dificultat.