FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 13/05/2021

Una Cara Amon amb doble objectiu

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 12a Cara Amon (CEAR) serà la segona aturada de la 11a Copa Catalana de Curses Verticals que va començar el dissabte 10 d’abril a la Vertical del Sobrepuny.

Aquest any la ja clàssica cursa a més a més definirà els campionats de Catalunya de Curses per Muntanya Verticals en categories inferiors.

La Copa es comença a definir

Els absoluts començaran a definir quin serà el seu paper a la Copa Catalana de Curses Verticals.

En categoria femenina Anna Guirado (Associació Esportiva Trail Xics Montseny) defenserà el lideratge de la copa davant de Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Georgina Gabarró (UEC Anoia) . Sabata finalment no podrà participar a la cursa per molèsties al genoll. Si que hi serà Cristina Vilarnau (CE la Vall del Terri) que intentarà millorar la cinquena posició de la general i lluitar per la classificació de la Copa amb Guirado i Gabarró.

En categoria masculina Pere Rullan (La Molina Ski Club) i Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) prometen un duel important en la lluita per la Copa i per la cursa. La absència de Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) els deixa via lliure als dos per assaltar el primer lloc.  David Vidal (CEM la Cameta Coixa), Raul Butaci (CE Pedala Cat Balaguer) o el local Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) completent el quadre de favorits a la Cara Amon.

Actualment la cursa vertical compte ja amb 329 inscrits. La Cara Amon sortirà des de Barruera (Alta Ribagorça) a poc més de 1.ooom i fins arribar al cim de les Roies de Cardet (2.444 metres) haurà de superar una distància de 4,7 km amb una ascensió acumulada de 1380m+

Classifiació General de la 11a Copa Catalana de Curses Verticals

Campionat de Catalunya en categories inferiors

La 12a edició de la Cara Amon organitzada des del Centre Excursionista Alta Ribagorça  acollirà el campionat de Catalunya de curses per muntanya verticals juvenils, juniors, cadets i infantils.

Aquesta decisió arriba com a conseqüència que el campionat de Catalunya absolut de curses per muntanya verticals es farà el pròxim 12 de juny a l’Olla de Núria i per respectar el màxim d’inscrits per motius medi ambientals en aquesta cursa al Ripollès.

Les proves de la Cara Amon com és habitual sortiran des de Barruera (Alta Ribagorça) i constaran de 3 quilòmetres i 900m+ les curses juniors i juvenils i una distància de 2 km i 550m+ per a cadets i infantils.

Els millors corredors per muntanya competiran per fer-se amb el títol del campionat nacional.

Catalunya va ser la gran dominadora en les categories inferiors en els darrers campionats estatals que es van fer a Andalusia.

El planter català portarà un gran nivell a la cursa de l’Alta Ribagorça.