FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 10/04/2021

Jan Margarit revoluciona una Sobrepuny de rècord

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’esportista del AE Mountain Runners del Berguedà, Jan Margarit, ha aconseguit baixar per primer cop dels 30 minuts a la Vertical del Sobrepuny organitzada per l’AM Berguedans.

El de Matadepera que s’ha convertit en una de les imatges de la marca italiana l’Sportiva, ha marcat un temps de 29’56” per superar els 3’53qm i 775m+ que separen el centre de la Nou del Berguedà del cim del Sobrepuny (1.655m).

Aquest registre suposa rebaixar de manera clara l’anterior marca de l’any 2016. Joan Freixa va aconseguir un temps de 31’05” i en aquella ocasió el mateix Jan Margarit va ser segon amb 32’25”.

Margarit ha dominat la cursa i ha estat un dels gran atractius del tret de sortida de la 11a Copa Catalana de Curses Verticals que ha començat amb aquesta cursa al Sobrepuny.

En un dia més de tardor que de primavera La Nou de Berguedà s’ha vestit de gala per a rebrer als millors corredors de curses per muntanya del país. La tancada boira ha marcat l’arribada al cim del Sobrepuny, que en aquesta edició s’ha quedat sense les seves privilegiades vistes del Berguedà i de la Catalunya Central.

La cursa va comptar amb més de 200 participants i va seguir els diferents protocols Covid establerts des de la FEEC i el Govern Català.

Registres històrics

Jan Margarit s’ha enportat la victòria absoluta en categoria masculina superant a Pere Rullan (La Molina Ski Club) i al junior Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) que han estat segon i tercer respectivament.

Rullan, guanyador les dues últimes vegades que la Copa Vertical va arribar al Sobrepuny, no ha pogut superar a Margarit però ha aturat el crono amb un temps espectacular de 30’35” que hauria estat rècord de la cursa si no s’hagués trobat amb el registre estratòsfèrit de Jan Margarit. La lluita contra el crono i la història però no s’ha acabat aquí, l’actual sots campió del món d’esquí de muntanya vertical U20, Albert Pérez ha aturat el rellotge amb 30’38” una marca que superava també els millors registres fins avui.

La cursa ha comptat amb un alt nivell en la categoria masculina amb noms com els de l’actual campió de Catalunya de Curses per Muntanya,  Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà)  Isaac Bartí (CE Olot) amb dos pòdiums a les dues últimes arribades al Sobrepuny, o  altres com Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) quart a la cursa i quart a la general de la Copa. Destacar també el paper dels corredors del CTCMC que s’han situat en el top 10 de la cursa (Iu Jaume, guanyador de la categoria juvenil (Associació Esportiva i Cultural Capgirell), Jan Castillo (Club Excursionista Moianès Independent), Iu Net (Associació Esportiva Trail Xics Montseny) o Aniol Pujiula (GECA) ).

En categoria junior Albert Pérez s’ha emportat la cursa per davant de Pol Codina (CE Cerdanya Pirineus) i Josep Miret (UE Urgellenca)

Anna Guirado marca la pauta 

En categoria femenina Anna Guirado (Associació Esportiva Trail Xics Montseny)  ha començat marcant el ritme de la Copa Catalana de Curses verticals amb una victòria contundent i treballada amb un temps de 38’12” a meta.

Guirado ha aconseguit baixar dels 39 minuts i superar a Mireia Pons (CE de Rubí) i a Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) en un pòdium d’alt nivell.

Mireia Pons que tornava a una vertical ha aconseguit baixar també dels 39 minuts amb un temps de 38’53” que ha permès que superés a una Clàudia Sabata que sortida d’una lesió ha aconseguit un més que meritori tercer lloc amb un temps de 39’02”.

Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) que ha guanyat la categoria juvenil i Georgina Gabarró (UEC Anoia) han completat el top 5 de la general femenina.

En categoria junior Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha imposat a Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Mireia Lusher (UE Vic)

La pròxima cita amb la Copa Catalana de Curses Verticals serà el pròxim 15 de maig a la Cara Amon a Barruera i organitzada pel CEAR.

Consulta les classificacions completes