FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/12/2021

Un pas endavant cap a la inclusió en els esports de muntanya

Entitats Federats Societat

En commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, aquest 3 de desembre, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya aprofita per posar especial èmfasi en la importància d’avançar cap a un futur inclusiu.

En la jornada d’avui ens sumem a reivindicar el dret de les persones amb discapacitat que gaudeixin de la seva vida i participin plenament a la societat.

En aquest sentit, la FEEC està compromesa amb la inclusió, i creiem que totes les persones, independentment de la seva condició, tenen el dret a gaudir  a la muntanya.

Des de la FEEC seguim fent petites aportacions com la creació de la nova àrea inclusiva dins la mateixa federació. Una àrea que vol treballar pera conseguir que els esports de muntanya siguin 100% inclusius.

Així es realitzen cursos de formació genèrics i específics per a l’esport inclusiu i es potencien també la inclusió dins les activitats organitzades des de les entitats de la FEEC.

El cap de la nova àrea inclusiva, Ramon Rodríguez, ha remarcat que la intenció és potenciar dins les entitats l’esport de muntanya inclusiu i que aquest serà un repte prioritari els pròxims anys.

Projectes recentment estrenats com els 14 cims inclusius o un matagalls amb l’Adrià o el passat cap de setmana el cicle de cinema ‘La Calma’ a Cardedeu, són alguns dels exemples més recents on ha participat l’àrea inclusiva de la FEEC.

En l’àmbit esportiu, destacar el paper de referència que des de fa anys segueix jugant en el món de la paraescalada, Albert Guardia. Actual sub campió d’Europa de l’especialitat, Albert Guardia és un dels clars referents de la paraescalada en l’àmbit català, estatal i internacional.