FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/11/2021

‘La Calma’ aposta per la muntanya inclusiva

Excursionisme Entitats Federats

Amb l’objectiu de promoure l’esport i els valors que aporta a la societat aquest dissabte 27 de novembre torna el cicle audiovisual de “La Calma de Cardedeu”. Aquest any serà una edició especial que anirà dedicada a la inclusió en el món de l’esport i especialment de la muntanya, amb el lema “inclusió, diversitat i visibilitat”.

Enguany el cicle comptarà amb un programa una mica diferent, ja que, a més dels documentals, es realitzaran algunes activitats paral·leles, entre les quals una introducció a la Joëlette i la barra direccional per a facilitar l’accés a la natura i a la muntanya. Aquesta activitat, enfocada l’excursionisme, anirà a càrrec de guies de muntanya i referents de l’àmbit com és el cas de l’associació Rodamunt, entre d’altres. Serà la primera activitat d’aquesta edició, prevista per aquest 27 de novembre al matí.

Aquesta activitat anirà acompanyada de documentals, una xerrada, i una petita excursió amb les Joëlettes cedides per Amics d’en Biel i la barra direccional.

La setmana següent, coincidint amb la setmana de la discapacitat, es presentaran diferents pel·lícules sobre esports entre els quals hi haurà ciclisme, bàsquet, natació, esquí, entre d’altres amb uns grans personatges de cada una de les disciplines, campions del món i campions olímpics inclosos.

Es tancarà  el “petit festival” amb la primera cursa infantil adaptada de Cardedeu. Aquest any col·laborant directament amb Amics d’en Biel i, com és habitual, amb una taquilla inversa, confiant en què la gent vulgui repetir i participar.

Per fer aquesta edició encara més inclusiva i especial, des de l’organització s’oferirà un servei de llenguatge de signes en algunes de les activitats.

Aquesta edició comptarà amb l’organització del Centre Excursionista de Cardedeu i la participació activa des de la FEEC amb la representació de la nova àrea inclusiva de la federació.

CALENDARI D’ACTIVITATS

Dissabte 27 de novembre:
10:30h. Biblioteca Marc de Vilalba. Cardedeu.
Entrada gratuïta.
LA MUNTANYA A L’ABAST DE TOTHOM. Acte previ amb Amics d’en Biel, entitat local sense ànim de lucre que es dedica a realitzar activitats per promoure l’esport inclusiu.
Hi haurà projecció d’audiovisuals i una xerrada, amb una sessió de preguntes, per explicar com podem superar barreres per a que tothom pugui gaudir de la muntanya.

– Àngels Gascueña, Guies d’Arrel, guies de muntanya inclusius.
– Juan Carlos Vázquez, president de Rodamunt, associació sense ànim de lucre per a la promoció i organització d’activitats de senderisme de muntanya utilitzant les cadires Joëlette. I soci-fundador de Proyecto Eidos.
– Dra. Mayte Serrat, sòcia fundadora i tresorera de CIM Project, primer Club Inclusiu de Muntanya.
– Alan Nicol, guia de muntanya, voluntari amb Rodamunt i dinamitzador de les activitats escolars i sortides amb la Joëlette per a Amics d’en Biel.
– Més convidats especials.

En acabar, es realitzarà una demostració pràctica del funcionament de les cadires Joëlettes i la barra direccional.

Dijous 2 de desembre:
19h. Cinema Esbarjo. Cardedeu.
Entrada gratuïta. Taquilla inversa.
PROJECCIÓ DE 2 DOCUMENTALS:
Sirena. 10 min. Vianney Trejo, una jove nadadora ens explica la seva passió per l’aigua.
Imparables. 80 min. Juanjo Méndez pedala per participar als Jocs Paralímpics.
En acabar, hi haurà xerrada-coloqui amb en Juanjo Méndez.

Divendres 3 de desembre:
19h. Cinema Esbarjo. Cardedeu.
Entrada gratuïta. Taquilla inversa.
PROJECCIÓ DE 2 DOCUMENTALS:
Inclusive basketball. 8 min. L’Associació Pompeu Fabra i Amics d’en Biel impulsen el bàsquet inclusiu real.
Campeones. 120 min. Marco és un entrenador de primer nivell que ha de fer-se càrrec d’un equip molt especial. 3 premis Goya i 11 nominacions al 2019.
En acabar, hi haurà xerrada-coloqui amb Biel Carbó (jugador del BSR Unes Barça i campió d’Europa amb la selecció espanyola sub-23) i Noelia Cortés (secretària de Inclusive Basketball).

Dissabte 4 de desembre:
10:30h. Avinguda Montells (Parc de Pompeu Fabra). Cardedeu.
Inscripció gratuïta.
1a. CURSA INFANTIL ADAPTADA. L’esport accessible a tots els infants. Organitzada per la entitat local Amics d’en Biel.

12h. Cinema Esbarjo. Cardedeu.
Entrada gratuïta. Taquilla inversa.
PROJECCIÓ DE 2 DOCUMENTALS.
Singledhanded. 8 min. Dustin Reynolds busca ser el primer doble amputat en circumnavegar el món.
Sin límite. 70 min. Miguel Galindo “il·lumina” la pista a Jon Santacana per esquiar a 120 Km/h.
En acabar, hi haurà xerrada-coloqui amb Miguel Galindo i Jon Santacana.