FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 10/09/2021

14 cims inclusius

Excursionisme Inclusió Societat

Tornar a veure un simple gest com el de moure els braços com si fossin ales, estrenar-se en un cim del país o simplement el fet de plantejar-se un repte com aquest. El projecte ’14×1000 Trekking inclusiu’ recupera una vella idea de l’alpinista català, Sergi Mingote, l’associació APINDEP i Onat Foundation per portar a diferents col·lectius que tenen una diversitat funcional i capacitats diferents a fer 14 cims del país. La primera cita serà el cim del Roc del Comptador (1.451m) a l’Alt Empordá.

La presentació d’aquest trekking inclusiu ha comptat amb la presència del president de la FEEC, Jordi Merino, el president d’ONAT FOUNDATION, Francesc Colomé, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, els alcaldes de Santa Eulàlia de Ronçana i de Parets del Vallès i el president de la Cambra de Comerç del Vallès Oriental, Jaume Aragall.

La FEEC col·laborarà amb aquest nou projecte des de la seva nova àrea inclusiva creada recentment i on es vol donar més pes a les activitats i a l’esport de muntanya inclusiu.

El projecte servirà també per retre un homenatge a l’alpinista Sergi Mingote, que va fer el trekking de l’ Everest amb els nois i noies d APINDEP. En la mateixa presentació del projecte, APINDEP ha fet un homenatge a Sergi Mingote, en el que la presidenta de l’associació Mercè Llauradó acompanyada de la dona del Sergi, MIRIAM ROSET, han inaugurat un monòlit a l’entrada de l’entitat amb pedres recollides a la muntanya.

Aquell mes d’abril a l’Everest

L’Everest no era desconegut per a Sergi Mingote. L’any 2001 hi va ascendir pel vessant sud (Tíbet) i el 2003, pel vessant nord (Nepal). De fet, es trobava entre el reduït grup de tres alpinistes catalans que han pujat al sostre del món dues vegades, juntament amb Kilian Jornet i Òscar Cadiach. La novetat del seu darrer Everest va ser una vessant que fins aquell moment desconeixia. Sergi Mingote va iniciar una aventura solidària. Vuit joves amb diversitat intel·lectual de la cooperativa APINDEP van seguir els passos de l’alpinista català durant els seus primers set dies de trekking en la seva ascensió al Lhotse-Everest. Els joves estaven molt il·lusionats i tots van passar diferents proves del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat per certificar la forma física abans d’afrontar quatre dies d’ascens i tres de descens al Nepal.

Aquesta d’aquell abril de 2019 va ser la primera expedició inclusiva a l’Everest, presentada a la inauguració de la nova seu d’ONAT Foundation a Parets del Valles, presidida pel mateix Mingote i dedicada a fomentar la inclusió social i la solidaritat a través de l’esport.