FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/09/2021

Un Matagalls amb l’Adrià

Osona Excursionisme Entitats Inclusió

“La vida es basa en reptes i noves experiències. L’Adrià Preseguer Crusats, de vint-i-un anys, és un taradellenc amb paràlisi cerebral. L’Adrià és un amant de la natura.  Un fet inèdit, tenint en compte la seva mobilitat reduïda”

Amb aquestes paraules anunciava el web del Centre Excursionista Taradell el nou repte que s’havien marcat.

Pujar el cim del Matagalls (1.697m) és una de les ascensions clàssiques per tots aquells que visiten el Montseny i molts cops un cim d’iniciació a la muntanya.

L’objectiu aquest cop però fugia de la tradicional ascensió a uns dels punts més emblemàtics del país. L’Adrià, un jove de Taradell, que pateix una paràlisi celebral multiquística era el protagonista absolut d’aquesta bonica història que barrejava amb la millor fórmula possible tots els valors de la muntanya.

 

Carme Delgado, presidenta del CE Taradell i secretària de la Junta Directiva de la FEEC, ha estat una de les impulsores d’aquest projecte que ha portat a l’Adrià a gaudir del cim del Matagalls. Delgado ha destacat el fet de donar a conèixer iniciatives com aquestes per potenciar l’esport de muntanya inclusiu al país.

Gairebé dos centenars de voluntaris han participat de la iniciativa per poder pujar la cadira Joëlette pels camins del Montseny fins al Matagalls i per viure una jornada històrica. L’àrea de seguretat de la mateixa Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha encarregat de dibuixar el protocol d’una activitat que ha servit per a posar en primer pla l’esport de muntanya inclusiu.

La Joëlette, una cadira tot terreny, és una modalitat per a fer esports de muntanya inclusius. Uns esports inclusius que són un dels objectius de la FEEC en els pròxims anys. El cap de la nova àrea inclusiva, Ramon Rodríguez, ha remarcat que la intenció és potenciar dins les entitats l’esport de muntanya inclusiu i que aquest serà un repte prioritari els pròxims anys. Rodríguez s’estrena a la nova àrea per aconseguir que les entitats agafin d’exemple activitats com la que ha realitzat el CE Taradell.

L’activitat ha comptat amb la participació de Rodamunt, Agents Rurals, el Club Inclusiu de Muntanya Project i l’Ajuntament de Taradell.