FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Notícies - 01/07/2024

Planifica l’estiu als refugis de la FEEC

Refugis

L’estiu és sinònim de muntanya i travesses, especialment al territori pirinenc i prepirinenc, on es concentren bona part dels refugis guardats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Per això ja fa uns dies, des de principis de juny, gairebé tots els equipaments guardats de la Federació estan oberts en règim de guarda de manera ininterrompuda fins a finals d’estiu.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els refugis de Mallafré  i Colomina tenen les seves portes de manera continuada des de principis de juny fins al 28 de setembre Colomina i fins al 12 d’octubre Mallafré.

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu, Certascan i Vallferrera es mantindran oberts fins a mitjans d’octubre (van obrir a principis de juny).

Si marxem cap al Parc Natural del Cadí-Moixeró, Sant Jordi, Estasen i Prat d’Aguiló, els tres equipaments de la Federació situats en aquest espai natural protegit ja fa uns dies que estan oberts en règim de guarda de manera continuada fins a finals d’estiu. Prat d’Aguiló estarà obert fins al 13 d’octubre; i Sant Jordi i Estasen fins al 28 de setembre.

Pel que fa al refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya), obrirà de manera ininterrompuda fins al 29 de setembre.

Al Berguedà, el refugi Serra d’Ensija té obert tots els caps de setmana del mes de juny i a partir del 30 de juny ja estarà permanentment obert fins a l’11 de setembre. Posteriorment, el mes de setembre obrirà els caps de setmana.

Més a llevant, Coma de Vaca, situat al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, està obert des de principis de juny fins al 14 de setembre. A partir d’aquest dia i fins a finals d’any obrirà segons demanda.

Fora del Pirineu i del Prepirineu, el refugi d’Agulles, situat al massís de Montserrat, per les seves peculiars característiques a l’estiu continua obrint en règim de guarda de divendres a diumenge.

Pel que fa a les comarques tarragonines, el refugi de Font Ferrera, situat al Parc Natural dels Ports, el mes de juliol estarà tancat. De l’1 d’agost al 5 de novembre estarà obert segons demanda.

Finalment, el refugi de la Morera de Montsant, situat al mig del poble de la Morera de Montsant, al cor del Priorat, estarà obert durant l’estiu, oferint tots els serveis, excepte de l’1 al 15 de juliol, que estarà tancat.

Una àmplia i variada oferta per a tota mena de muntanyencs. Des dels més experimentats que estan fent una travessa o utilitzen un refugi concret com a camp base per a fer un cim determinat, fins a equipaments ideals per apropar la muntanya a molt tipus de públic, fins i tot nens. I com sempre, gaudiu de la muntanya amb respecte i seguretat.

Us recordem que és imprescindible reservar amb antelació en línia a la central de refugis. Si feu una travessa, també podeu consultar la meteorologia de la travessa al portal Meteomuntanya.