FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 30/03/2023

Obertura generalitzada dels refugis de la FEEC durant les vacances de Setmana Santa

Refugis

Un total de deu refugis de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) obriran durant aquesta Setmana Santa. Només quatre dels 14 refugis guardats que gestiona la FEEC, el refugi Mallafré, el refugi Vallferrera (PN Alt Pirineu), el refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya) i l’alberg excursionista de l’Albiol (Baix Camp) romandran tancats durant el primer període de vacances important de l’any.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici el refugi Colomina, situat a la Vall Fosca, obrirà del 6 al 10 d’abril. El de Mallafré, ubicat ben a prop de l’estany de Sant Maurici, havia obert les portes. Afectat per un incendi, però, ha hagut de tancar temporalment.

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu, el refugi de Certascan (Alta Vall de Cardós) mantindrà obertes les seves portes del 7 al 9 d’abril, en un principi. La resta de dies el guarda decidirà si obre o no en funció de la demanda.

Si marxem cap al Parc Natural del Cadí-Moixeró, Sant Jordi (Serra de Moixeró), Estasen (massís del Pedraforca) i Prat d’Aguiló (Serra del Cadí), obriran durant aquest període de vacances, concretament entre l’1 i el 10 d’abril.

Al Berguedà, el refugi Serra d’Ensija obrirà en règim de guarda en dos períodes diferenciats: de l’1 al 3 d’abril i del 7 al 10 d’abril.

Els refugis de la FEEC recuperen l’activitat aquesta setmana santa

Més a llevant, Coma de Vaca, situat al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, estarà obert inicialment del 4 al 10 d’abril. De l’1 al 4 d’abril els guardes decidiran si obren o no en funció de la demanda.

Fora del Pirineu i del Prepirineu, el refugi d’Agulles, situat al massís de Montserrat, estarà obert del 5 al 10 d’abril.

Pel que fa a les comarques tarragonines, el refugi de Font Ferrera, situat al Parc Natural dels Ports, obrirà de l’1 al 10 d’abril. Finalment, l’alberg-refugi de la Morera de Montsant, situat al mig del poble de la Morera de Montsant, al cor del Priorat, estarà permanentment obert, també durant aquests dies.

Al web de la central de reserves podeu consultar la disponibilitat d’allotjament dels diferents refugis i tramitar online la vostra reserva.

Consulta la meteo als refugis FEEC 

 

Josep Llusà (adjunt a l’àrea de Territori de la FEEC)