FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 03/04/2020

L’esquí de muntanya baixa la persiana abans d’hora i anuncia els campions de les Copes Catalanes

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va decidir donar per tancada la temporada d’esquí de muntanya i mantenir les classificacions actuals sense que es disputin les proves pendents de les Copes Catalanes.

Tot i la bona neu que actualment hi ha a la majoria de zones on s’havien de realitzar les darreres proves de les competicions, el decret 463/2020 aprovat pel Gobierno de España i la declaració d’estat d’alarma ha fet aturar al 100% qualsevol activitat esportiva i evidentment competitiva.

La 15a Copa Catalana de Verticals – FGC Mountain Series 6.0  on faltava per disputar-se una última prova que s’hauria de fer aquest aquest pròxim 11 d’abril a  la 14a Crononiu a la Molina, ha quedat tancada amb la suma de les dues altres proves de la competició que s’han disputat a la Vall de Núria i a Espot.

Amb dues de les tres proves disputades, la cerdana Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team) i el vallesà Guillem Farriol (UE Matadepera) s’han proclamat campions de la Copa de curses Verticals i per tant seran els nous campions de la disciplina en categoria absoluta.

En categoria juvenil la medallista olímpica Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i el pallarès Roger Figuls (AE Pallars) s’han emportat la victòria final a l’acumulada.

La 36a Copa FEEC-Ferrino d’esquí de muntanya també s’ha acabat abans d’hora, ja que no s’han pogut disputar les dues darreres proves andorranes. Les 2 Valls-Font Blanca (21/03/2020) i Les 2 Valls-Travessa Ransol La Serrera (22/3/2020) les dues eren puntuables per una Copa que s’ha tancat després de disputar-se cinc curses en total de les set programades.

Amb aquestes cinc curses la general estava encapçalada per la ripollenca Queralt Riba (CE Ripoll) i l’empordanès Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà) que s’han emportat el títol de campions de Copa en categoria absoluta després de la suspensió. En categoria juvenil dos medallistes olímpics han estat els guanyadors. La berguedana Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i el pallarès Marc Ràdua (CE Pobla de Segur) s’han emportat la victòria al ser líders de la general  abans de la suspensió.

S’ha suspès també l’única prova Open que quedava per disputar del circuit, la tradicional UEC Bassiero i la resta de proves populars que encara s’havien de celebrar. Així queden suspeses; l’Oncoesquimo (19/3/2020), la Duatló Blanca del CEVA (11/4/2020), la Trisnow La Molina (12/4/2020) i la Trancs de les Maladetes (18/4/2020).

En un any on l’esquí de muntanya sempre recordarà per les sis medalles olímpiques aconseguides pels esportistes catalans als JJOO de la joventut de Lausana on Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua es van penjar els primers metalls de la història de l’esquí de muntanya en uns JJOO

 

Classificacions finals

36a Copa Catalana FEEC-FERRINO 

15a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 

 

Campionats de Catalunya d’Esquí de Muntanya 2020

Campionat de Catalunya Individual

Campionat de Catalunya Esprint

Campionat de Catalunya Vertical 

Campionat de Catalunya per Equips