FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 01/02/2020

Maria Costa i Pau Coll dominen l’esprint a Espot

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Maria Costa (Ass.Esp. Mountain Runners del Berguedà) i Pau Coll (Ski Club Camprodon) s’han proclamat vencedors del Campionat de Catalunya d’esquí de muntanya en modalitat esprint, disputat aquest matí a l’estació d’esquí d’Espot (Pallars Sobirà).

La prova esprint ha comptat amb una setantena de corredors i ha mostrat l’alt nivell dels esquiadors catalans en aquesta modalitat.

L’esprint és una disciplina explosiva i força variada que combina ascens, descens i canvis de pells en un recorregut curt d’uns 300 metres i uns 80 metres de desnivell acumulat  amb eliminatòries prèvies i una final amb un màxim de sis corredors.

En categoria sènior, Pau Coll (Ski Club Camprodon) s’ha imposat en una final força igualada per davant de l’Aleix Domènech (CE Olot) i en Guillem Farriol (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), estrenant-se així en el palmarès de l’especialitat.

La recent medallista olímpica a Lausana Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) ha continuat el seu idíl·li amb les victòries i s’ha alçat amb el campionat en categoria sub-18 femenina. Les berguedanes Ares Torra i Martina Gonfaus, també de l’equip Mountain Runners, l’han acompanyat dalt del podi. Gonfaus, a més, es faria amb el triomf en categoria sub-16.

El club berguedà ha estat un cop més el gran dominador del campionat nacional i ha ensenyat novament tot el potencial del seu inesgotable planter.

En categoria masculina sub-18, també poques sorpreses. La lluita entre medallistes olímpics a Lausana se l’ha acabat emportant l’ Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà). Ferrer s’ha endut una final ajustada imposant-se a Marc Ràdua (Club d’Esquí La Pobla de Segur) i Enric Baños (AE Mountain Runners del Berguedà) que han entrat segon i tercer amb molt poca diferència de temps.

Ja en categories inferiors, Gael Álvarez (Club Esp. Mindundis Team) ha estat el vencedor en categoria sub-16 masculina, mentre que Aina Garreta (Club d’Esquí La Pobla de Segur) i Miquel Casals (AE Mountain Runners del Berguedà) s’han emportat la victòria en categoria sub-14.