FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 28/12/2019

Júlia Casanovas i Albert Pérez comencen marcant territori a la Crononúria

Ripollès Esquí de muntanya Seleccions catalanes

La 7a Crononúria Memorial Ramon Casadevall ha servit per donar el tret de sortida a la 15a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0.

Amb neu dura ventada en tot el recorregut de la prova, els corredors s’han enfilat fins a just abans de l’última pala camí del Nou Creus amb un recorregut exigent amb 690m de desnivelll.

En categoria femenina la component de la selecció catalana d’esquí de muntanya, Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), s’ha imposat amb poc més de tres minuts d’avantatge a la segona classificada, la berguedana Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà). Maribel Morillas (Club Alpís Palamós) ha pujat al tercer calaix del pòdium després d’entrar en tercer lloc a deu minuts de la guanyadora.

Casanovas ha mostrat la seva superioritat des dels primers trams de la prova a la sortida que s’ha fet des del mateix Santuari de Núria. Casanovas i Sabata han complert amb les previsions i han fet bo el cartell de clares favorites que portaven abans de començar la Crononúria.

Albert Pérez s’ha emportat la cursa per davant de Guillem Farriol.

La sorpresa ha arribat en categoria masculina. Una sorpresa que ha protagonitzat, Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), el membre del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, s’ha colat entre els favorits  i s’ha imposat a Guillem Farriol (UE Matadepera) que ha estat el guanyador en categoria absoluta.

Pérez ha pujat al pòdium acompanyant a Farriol en el primer calaix tot i no poder puntuar en la màxima categoria pel fet d’estar en edat júnior encara.

El segon lloc ha estat per l’actual campió de Catalunya d’esquí de muntanya individual, Martí Làzaro (CE Ripoll) que aquesta temporada s’estrenarà amb la selecció catalana de l’especialitat. Jordi Bolet (Club Esp. Cerdanya Pirineus) ha estat el tercer en categoria absoluta.

La Copa farà la seva pròxima parada a la Crononiu a l’estació de la Molina el proper 11 de gener, on la tradicional vertical nocturna amb arribada al Niu de l’Àliga seguirà perfilant la classificació.