FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

14a CronoNiu – SUSPESA

Desnivell +685m

Aquesta prova forma part de
2020 - 15a Copa Catalana de Verticals - FGC Mountain Series 6.0

Cerdanya Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

LA MOLINA CLUB D'ESPORTS

Contacte

650 619 708 / 627 981 596
https://www.lamolinace.cat/contacte/

DEGUT A LA SITUACIÓ DE FORÇA MAJOR PEL COVID-19 LES INSCRIPCIONS QUEDEN ATURADES

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

NOVA DATA CRONONIU: 11 D’ABRIL 2020

Per a qualsevol comentari o aclariment us podeu posar en contacte amb l’entitat: lluisjuliatorrent@gmail.com

Data: 11 de abril de 2020

LOCALITZACIÓ:

La XIV Crononiu, és una Cronoescalada d’Esquí de Muntanya per les pistes d’esquí de l’estació de La Molina, al Pirineu Gironí, comarca de La Cerdanya, municipi d’Alp, amb sortida de l’estació del telecabina Cadí – Moixeró i arribada al cim de la Tossa d’Alp

PREUS:

Inscripció per a la Crononiu: Sèniors, Júnior i Juvenils 25,00€ , Cadets i Infantils 20€.

– Tot participant inscrit que no hagi efectuat el pagament via targeta com a màxim el dia 9 de gener, no podrà prendre la sortida.
– A tots els participants se’ls hi farà entrega d’un obsequi commemoratiu, i se’ls hi oferirà un berenar al Niu de l’Àliga.

REGLAMENT:

– La prova es regirà pel reglament d’esquí de muntanya de la FEEC- Esquí De Muntanya 2020 aque adjuntem en els documents tècnics.
– Per competir s’haurà de posseir la Llicència Federativa en vigor. En cas de precisar llicència temporal es podrà sol·licitar a les oficines del Club el mateix dia de la cursa.

CATEGORIES:

* Infantils (U14) – (nascuts el 2006 i el 2007)
* Cadets (U16) – (nascuts el 2004 i 2005)
* Juvenils (U18) – (nascuts el 2002 i el 2003)
* Júniors (U20) – (nascuts el 2000 i el 2001)
* Sèniors (O21) – (nascuts el 1999 ó abans)

SUBCATEGORIES DE LA CATEGORIA SÉNIORS:
* Promeses (U23) – (nascuts el 1997, 1998, i 1999)
* Màsters 40 (O40) – (nascuts del 1971 al 1980)
* Màsters 50 (O50) – (nascuts el 1970 ò abans)

ITINERARI SEGONS CATEGORIES:

– Sèniors Masculí i Femení (021) i Júniors Masculí (U20) : El desnivell serà de 864 m, des de la sortida del telecabina Cadí-Moixeró a l’arribada, situada al Refugi Niu d’Àliga al cim de la Tossa d’Alp.

– Juniors Femení (U20) i Juvenils Masculí i Femení (U18): el desnivell serà de 739 m, amb sortida neutralitzada a la estació inferior del telecabina Cadí-Moixeró, i sortida cronometrada a la part baixa del “Mur” de la Pista Olímpica i finalització al Refugi Niu d’Àliga al cim de la Tossa d’Alp.

– Cadets Masculí i Femení (U16): el desnivell serà de 541 m, des de la part superior del mur de la pista Olímpica i finalització al Refugi Niu d’Àliga al cim de la Tossa d’Alp. Aquesta categoria junt amb la d’Infantils hauran d’agafar el Telecabina a les 17h15’ per aproximar-se esquiant de baixada al punt de la seva sortida. Per fer aquesta aproximació aniran acompanyats amb personal de la organització.

– Infantils Masculí i Femení (U14): el desnivell serà de 251 m, amb sortida de la base del Teleesquí “Set Fonts” i arribada al Refugi Niu d’Àliga al cim de la Tossa d’Alp. Aquesta categoria junt amb la de Cadets hauran d’agafar el Telecabina a les 17h15’per aproximar-se esquiant de baixada al punt de la seva sortida. Per fer aquesta aproximació aniran acompanyats amb personal de la organització.

PROGRAMA:

– ENTREGA DORSALS: de les 12:00 a les 15:30 h, al local del “Pícnic” (Davant la sortida del telecabina Cadí-Moixeró).
– RECOLLIDA DE ROBA: De les 15:45 a les 16:30 h, al local del Pícnic.
– BRIEFING: A les 16:30 h, al local del Pícnic.
– SORTIDA AMB TELECABINA: de la categoria Infantils (U14) i de la categoria Cadets (U16) a les 17:15 h.
– SORTIDA NEUTRALITZADA: Per les categories Juniors Femení (U20) i Juvenils Masculí i Femení (U18), a les 17:35 h.
– SORTIDA DE LA CURSA: A les 18:00 h, per totes les categories des dels seus respectius punts de sortida.
– ARRIBADA DE TOTES LES CATEGORIES: al Refugi Niu d’Àliga al cim de la Tossa d’Alp, (Estació Superior del Telecabina)
– BERENAR: A partir de les 19:00 h, al Refugi Niu d’Àliga.
– REPARTIMENT DE PREMIS: a partir de les 20:00 h, al Refugi Niu d’Àliga.

– Descens: per la seguretat dels participants i públic assistent, està terminantment prohibit baixar per les pistes una vegada finalitzada la cursa, ja que hi haurà màquines trepitja pistes treballant amb cables, amb el conseqüent risc de mort que això comporta.

– Es recomana als espectadors que vulguin veure la cursa a diferents punts del recorregut, que vagin correctament equipats, amb grampons i (ò) esquis.
– Tothom haurà d’utilitzar obligatòriament el Telecabina Cadí-Moixeró per a efectuar el descens. En cas contrari, l’organització no es farà responsable de les conseqüències que es puguin derivar de l’incompliment d’aquesta norma.

MATERIAL OBLIGATORI:

– El material obligatori per les curses verticals d’esquí de muntanya, segons el Reglament FEEC 2020. MATERIAL OBLIGATORI ESPECÍFIC DE LA CRONONIU:Llanterna Frontal.

PÚBLIC EN GENERAL:

L’Estació de La Molina posarà en funcionament el Telecabina Cadí-Moixeró, just després de donada la sortida per que els assistents i afeccionats puguin estar presents a l’arribada dels corredors, igualment caldrà utilitzar el Telecabina per la baixada. Podran accedir al Telecabina tots els posseïdors de forfait, i les persones que no en disposin podran adquirir el “forfait de passeig” a les oficines de La Molina.
– Destaquem que degut a les habituals condicions climàtiques de l’arribada, situada a dalt d’un cim, amb baixes temperatures i possible vent, caldrà anar convenientment equipats amb abrigall suficient.

Per més informació podeu consultar l apàgina web de l’entitat organitzadora: WEB LA MOLINA CLUB D’ESPORTS