FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: UEU
Foto: UEU

Notícies - 06/02/2020

Doblet de campionats de Catalunya a la Traça Muga

Esquí de muntanya Raquetes de neu Esquí de Muntanya Raquetes de Neu

L’estació d’esquí nòrdic d’Aransa (Lles de Cerdanya) viurà dos campionats de Catalunya aquest diumenge amb la sisena edició de la Traça Muga. Organitzats per la Unió Excursionista Urgellenca, es decidiran els campions de Catalunya de raquetes de neu i els d’esquí de muntanya per equips. A més, la prova puntuarà també per la 36a Copa FEEC – Ferrino d’Esquí de Muntanya.

La Traça Muga, que se celebra cada dos anys, combina el caràcter competitiu amb el popular. El principal objectiu és que els participants gaudeixin de l’excepcional entorn natural del massís del Monturull – Perafita, compartint itineraris entre l’Alt Urgell i la Baixa Cerdanya. Aquest any les condicions d’innivació són excel·lents i la previsió meteorològica és bona per a la pràctica d’aquests esports.

Campionat de Catalunya d’esquí de muntanya per equips

La cursa d’esquí de muntanya decidirà els campions de Catalunya d’esquí de muntanya per equips, que hauran de ser de dues persones. Hi ha dues curses, la llarga i la curta, en funció de la categoria dels participants.

Els sènior masculí, femeni i júnior masculí hauran de superar 19 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu amb sortida i arribada a l’estació d’esquí. Pujaran pel Pas de la pera i la canal Pic Barra fins al Pic de Monturull (2.795 m). Baixaran fins a la vall de la Bassa (2.2220 m) per tornar a ascendir al Puig Punçó (2.495 m), des d’on descendiran fins a la barraca del Baquer (1.900 m). Aquí encararan l’última pujada a la collada Punçó (2.490 m) abans de tornar a arribar a l’estació d’Aransa (1.890 m).

Pel que fa als júnior femení i als juvenils femení i masculí, hauran de fer una cursa més curta de 13 quilòmetres i 1.180 m de desnivell, on trobaran l’última pujada al Puig Punçó i des d’on baixaran directament fins a l’estació d’esquí, estalviant-se així baixar fins a la barraca del Baquer i tornar a pujar a la collada Punçó.

Aquesta prova és la segona de la 36a Copa FEEC – Ferrino d’Esquí de Muntanya, que es va iniciar amb la Traça Catalana el passat 12 de gener. La copa està composta per set proves repartides fins al 22 de març.

Campionat de Catalunya de raquetes de neu

Pel que fa a la prova amb raquetes, decidirà els Campions de Catalunya de la modalitat en una cursa amb un recorregut de 9 quilòmetres i 450 metres de desnivell al voltant de les muntanyes d’Aransa.

Hi haurà també una proposta més assequible amb una ruta de 350 metres de desnivell per qui vulgui descobrir aquest territori situat entre la Cerdanya i l’Alt Urgell tranquil·lament.

Les inscripcions estan obertes fins divendres 7 de febrer a la nit, tant per la prova d’esquí com per la de raquetes.