FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 02/02/2020

Pere Rullan continua regnant a les ‘verticals’

Pallars Sobirà Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Pere Rullan (La Molina Esquí Club) i Anna Figuera (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) s’han proclamat campions de Catalunya vertical d’esquí de muntanya a la prova disputada avui a l’estació d’esquí d’Espot (Pallars Sobirà), on el fort vent en la part més alta de l’itinerari ha estat un dels protagonistes de la jornada.

La cursa sènior i promesa ha superat un itinerari de 3,5 km amb 750 metres de desnivell, arribant fins a la cota 2300 de l’estació. Pere Rullan (La Molina Ski Club) s’ha imposat de forma aclaparadora i revalida el títol aconseguit la temporada passada a la CronoNúria. El sollaric establert a la Cerdanya segueix dominant la modalitat vertical a Catalunya, tant amb esquís o a peu, on s’ha emportat el títol en els últims dos anys. Aleix Domènech (CE Olot) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon) han pujat al segon i tercer esglaó del podi respectivament.

Anna Figuera (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) s’ha endut el triomf femení i pren el relleu de Júlia Casanovas (Cerdanya Skimo Team) com a campiona catalana de verticals. D’altra banda, el corredor local Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) s’ha imposat en categoria promesa.

La categoria sub-18 han cobert un traçat una mica més curt de 2,5 km i 550 metres de desnivell, on Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Roger Fíguls (AE Pallars) s’han proclamat campions.

La cursa dels més joves també s’alçaven fins a la cota 2300 però amb un recorregut més curt de 1,7 km i 400 metres de desnivell. Gael Álvarez (CE Mindundis Team) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) han vençut en categoria sub-16, mentre que Jan Monné (AE Mountain Runners) i Aina Carrera (CE La Pobla de Segur) s’emportaven el títol sub-14, tot i que la victòria femenina ha estat per Laia Sallés federada per la federació andalusa (FAM).

La prova de les Valls d’Àneu també formava part de la 15a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 que, amb els resultats d’avui, queda tot per decidir en la última prova que es celebrarà a l’estació d’esquí de La Molina el proper 11 d’abril amb la clàssica CronoNiu.