FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La cursa La Cameta Coixa, Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips | FEEC

Notícies - 15/02/2017

La cursa La Cameta Coixa, Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips

Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es disputa en el marc de la cursa La Cameta Coixa, a Miravet, el 19 de febrer. La prova, organitzada pel Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa, arriba a la novena edició amb les inscripcions exhaurides.

La cursa absoluta cobreix una distància de 21 quilòmetres i supera un desnivell positiu aproximat de 1.300 metres. El tret de sortida de la cursa es donarà des del castell templer de Miravet a les 9.30 hores i la meta se situarà, com ja és habitual, al centre del poble. Una de les novetats d’aquest any serà la possibilitat de seguir la cursa en directe a través d’uns monitors instal·lats a la zona de la línia de meta.

Set equips confirmen la participació en el Campionat de Catalunya

Set són els equips que han confirmat fins ara la participació en el Campionat de Catalunya: AAEET (Borges Trail), AE Mountain Runners del Berguedà, AE La Picossa, Pedala.cat, CE Pontsicà, Club UE Obligats i Soferts, i els locals, CEM La Cameta Coixa.

Tot els equips que vulguin participar en el campionat i aspirar al títol català han de comunicar-ho de forma expressa a l’organització de la cursa mitjançant el correu electrònic inscripcionscameta@gmail.com. La data límit per fer-ho és el dijous dia 16.

Planter de luxe a Miravet

La cursa de La Cameta Coixa s’ha convertit en els últims anys en una de les més assenyalades del calendari per a molts corredors catalans. En aquesta edició, en categoria masculina, destaquen noms com el de Marc Puig (AE Matxacuca), actual campió de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC; Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa); Carlos Batrina (Pedala.cat), guanyador de la Roures Extrem 2016; Mikel Besora (AAEET); Kilian Garcia (CE Alliberadrenalina); Eduard Hernández (AE Matxacuca), actual campió de Catalunya de curses per muntanya, o Èric Moya (AE Matxacuca). Un any més també hi participarà Zaid Ait Malek, guanyador de l’edició del 2015 i 2016.

La categoria femenina aplega noms com els d’Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), actual campiona de la Copa Catalana de Curses Muntanya de la FEEC; Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc), subcampiona de la Copa Catalana de Curses per Muntanya; Paloma Lobera (AE Matxacuca); Sheila Avilès (AE Matxacuca); Sílvia Leal (CE Pontsicà), o Giulia Portaluri (AAEET).

Fotografia / Ivan Torres