FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/11/2016

Marc Puig i Marta Batalla, guanyadors de la Copa Catalana de Curses de Resistència

Curses per Muntanya

La primera edició de la Roures Extrem, disputada a Montblanc, el passat 29 d’octubre, ha clausurat la 3a Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Enguany la copa ha constat de sis proves distribuïdes per tota la geogafria catalana, de nord a sud, des de la serra del Cadí fins al massís dels Ports.

La tercera edició de la copa de curses de resistència ha sumat un total de 340 quilòmetres i 19.730 metres de desnivell positiu. En categoria masculina absoluta han puntuat 457 corredors, mentre que en la femenina ho han fet 66 corredores.

La cursa Pels Camins dels Matxos, organitzada pel CE Torelló, va obrir la temporada el 17 d’abril. Pocs dies després la copa viatjava fins al massís dels Ports, on l’entitat Trail Roquetes celebrava la Half Trail Estels del Sud, el 30 d’abril. En l’equador de la copa es van disputar la Cadí Trail, organitzada per la UE Urgellenca, el 18 de juny, i la Cursa de Resistència Valls d’Àneu, a càrrec de l’Espot Esquí Club, el 2 de juliol. Amb la Half Trail Serra del Montsant, de la Secció de Muntanya Agrupació Cultural Vila-Seca, el 22 d’octubre, i la ja citada Roures Extrem, organitzada per l’entitat tarragonina CE Alliberadrenalina, es va tancar el calendari.

Marc Puig i Marta Batalla guanyen la Copa Catalana de Curses de Resistència

L’edició del 2016 de la copa de curses de resistència ha estat la més competitiva i disputada de les tres edicions celebrades fins ara, amb un gran nivell en totes les proves. Aquesta disciplina s’ha convertit en el pas natural entre les curses per muntanya i les curses d’ultraresistència, on molts corredors han trobat la distància adient per superar el quilometratge d’una mitja marató de muntanya, però no arribar als grans recorreguts de l’ultraresistència.

feec_Roures16_Marta_Batalla_Ivan_Torres
Marta Batalla en l’última prova de la copa, la Roures Extrem  Foto: Ivan Torres

Varis noms han brillat amb nom propi durant el 2016. En categoria masculina Marc Puig ha estat el més regular de la competició i s’ha proclamat guanyador de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. Puig ha sumat dues victòries, a la Half Trail Estels del Sud i a la Half Trail Serra del Montsant, i ha ocupat places de podi a la Cadí Trail o la Roures Extrem. Excel·lent temporada pel corredor del CE d’Oló, que es planteja nous reptes per l’any 2017 i potser salta a les curses d’ultraresistència.

Kilian Garcia (CE Alliberadrenalina) s’ha proclamat subcampió de la copa. El tarragoní no ha baixat la guàrdia en tot l’any, i ha sumat una valuosa segona plaça a la Half Trail Estels del Sud i ha estat entre els millors a la Cadí Trail i la Roures Extrem. Josep Maria Alonso (UE Matadepera) ha aconseguit la tercera plaça en la copa, i ha estat l’únic dels tres primers que ha corregut les sis proves de la copa catalana.

feec_Kilian Garcia_Cadí_Trail-2016_Ivan_Torres
Kilian Garcia concentrat abans de la sortida de la Cadí Trail  Foto: Ivan Torres

Marta Batalla (AAEA Escola Treball-Borges Trail) i Giulia Portaluri (CE Trail Tarraco) han estat les grans protagonistes en clau femenina. Les dues corredores s’han anat alternant al més alt del podi durant tota la temporada i han mantingut l’emoció fins al final. Per sobre de la competitivitat ha primat la companyonia entre elles, fet que va quedar palès a la Roures Extrem, on les dues esportistes van creuar la línia de meta juntes, després d’una bonica lluita per fer-se amb la victòria.

Després de les sis curses, la vallenca Marta Batalla s’ha proclamat guanyadora de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC amb menys de 100 punts de diferència sobre Giulia Portaluri, que ha estat la subcampiona. La tercera plaça de la copa també s’ha quedat a la província de Tarragona, i ha estat per Mònica Olivan (CA Terres de l’Ebre).

Fotografia de capçalera: Marc Puig abans d’entrar al bosc del Gerdar a la CRVA / Ivan Torres