FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/10/2016

Carles Bartina i Marta Batalla i Giulia Portaluri, guanyadors de la Roures Extrem

Curses per Muntanya

El CE Alliberadrenalina ha organitzat la primera edició de la Roures Extrem, a Montblanc, el 29 d’octubre. La prova ha clausurat el calendari de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Malgrat ser el primer any que se celebra ha aplegat a referents de la mitja i llarga distància per muntanya com Marc Puig, Eric Moya, Jaume Folguera, Diego Arroyo o Marta Batalla, entre un total de 80 corredors.

La Roures Extrem és una cursa de resistència de 71 quilòmetres i 4.600 metres de desnivell positiu que travessa els boscos del terme de Montblanc i el centre del parc natural de Poblet. Un recorregut molt tècnic, superant dues tarteres, i que arriba al seu punt culminant al cim del Tossal de la Baltasana, a 1.202 metres. El circuit ha sorprès a tots els corredors que no coneixien la zona, tant pel paisatge com per la duresa del traçat.

feec_Roures16_Ivan_Torres_4
Diego Arroyo, Marc Puig i Jaume Folguera al quilòmetre 24 de cursa  Foto: Ivan Torres

Carles Bartrina guanya la Roures Extrem

Carles Bartrina (CE Peadala.cat Balaguer) ha estat el guanyador en categoria masculina, completant la cursa en 9 hores i 11 minuts. Bartrina ha liderat fermament el grup capdavanter quasi tota la prova. Conforme ha avançat la cursa ha pogut agafar distància sobre la resta, i finalment ha aconseguit una avantatge de 39 minuts a meta sobre el segon classificat, Àlex Izquierdo (CE l’Espardenya Vilallonga del Camp).

Izquierdo ha sortit molt fort, intentant trencar el ritme per aconseguir fer forat entre els seus màxims rivals. Només l’han seguit Bartrina i Èric Moya (Club de Muntanya Horitzons), però en el primer terç de cursa ha patit una caiguda i s’ha despenjat de les posicions capdavanteres. Tot i així s’ha fet amb la segona plaça, amb un temps de 9 hores i 50 minuts. Èric Moya ha protagonitzat una cursa sòlida, i es postulava com un dels grans rivals a batre, però s’ha vist obligat a abandonar sobre el quilòmetre 50 degut a un refredat que arrossegava.

feec_Roures16_Ivan_Torres_1
Carles Bartrina celebra la victòria en l’arribada a meta, a Montblanc  Foto: Ivan Torres

La tercera plaça ha estat per Jaume Folguera (CE Torrellenc) i Marc Puig (CE d’Oló), amb un temps de 10 hores i 13 minuts. Els dos corredors han anat junts durant tot el recorregut, quasi sempre a pocs minuts del grup capdavanter, i han decidit entrar junts a meta amb les últimes llums de la tarda.

Marta Batalla i Giulia Portaluri comparteixen la victòria femenina

La Roures Extrem ha estat cosa de dos en categoria femenina. Només cinc dones han pres la sortida des de Montblanc, i tot apuntava a que Portaluri i Batalla es jugarien la victòria. Giulia Portaluri (CE Trail Tarraco) ha anat en tot moment per davant de Marta Batalla (AAEA Escola Treball-Borges Trail), però sense arribar a agafar més d’uns deu minuts d’avantatge en cap moment. En els últims quilòmetres una confusió en la lectura del circuit ha unit a les dues corredores i han decidit arribar juntes a meta. Han marcat un temps de 12 hores i 8 minuts.

feec_Roures16_Ivan_Torres_3
Giulia Portaluri en una de les baixades més tècniques, a la vall de Castellfollit  Foto: Ivan Torres

La segona plaça també ha estat compartida, en aquest cas per Covadonga Robles (CE Trail Tarraco) i Andrea Ruiz (CE Alliberadrenalina), amb un temps de 15 hores i 8 minuts. Tercera ha estat Sílvia Iturria, amb 16 hores i 58 minuts.

Foto de capçalera: Marta Batalla, ràpida en les corriols, a la zona del Titllar  / Ivan Torres