FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/09/2016

Eduard Hernández i Marta Molist, campions de Catalunya de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La 10 Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort” ha acollit el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el diumenge 25 de setembre. La principal novetat de la prova, organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, ha estat la modificació del recorregut, que ha creuat de forma integral la serra de Montsià.

Un total de 180 corredors han pres la sortida des de Mas de Miralles, als afores de la població d’Amposta. El recorregut lineal, de 23,5 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu, ha portat als més ràpids fins a la meta d’Alcanar en poc més de 2 hores.

Eduard Hernández i Marta Molist, nous campions de Catalunya de Curses per Muntanya

La disputa pel campionat en categoria absoluta masculina es presentava molt oberta. En els primers quilòmetres ha destacat un grup format per Eduard Hernández (AE Matxacuca), Ferran Sampere (CE Sant Quirze del Vallès)  i Mikel Besora (AAE Escola Treball), però s’ha trencat aviat. “Hi ha hagut un moment en que he decidit pujar el ritme, em sentia bé i he pogut deixar el meus companys enrere”, comentava Hernández, que a partir d’aquest punt ha mantingut sempre una lleugera distància sobre els seus perseguidors i ja no els hi ha donat opcions. El corredor de l’AE Matxacuca ha volat fins a la meta i ha parat el cronòmetre en 2 hores 9 minuts, proclamant-se campió de Catalunya de Curses per Muntanya.

Ferran Sampere ha estat segon a meta, amb 2 hores 11 minuts, i s’ha emportat el subcampionat de Catalunya. Sampere explicava que “aquest tipus de terreny no se’m dona gaire bé, és molt pedregós i tècnic, però s’han de córrer tot tipus de curses. Això et dona bagatge i experiència”. Pere Aurell (CEM La Cameta Coixa) ha tancat el podi del campionat marcant un temps de 2 hores 12 minuts. Aurell es troba en bon moment de forma, recuperat ja d’una lesió que l’ha mantingut apartat gran part de la temporada, i ha confirmat la seva participació a l’última prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, a Tivissa, el dia 9 d’octubre.

Marta Molist (AE Matxacuca) segueix molt forta a la recta final de la temporada de curses per muntanya. A Alcanar s’ha mostrat intractable i ha aconseguit una còmoda victòria, sense donar treva en cap moment a les seves rivals. Molist ha firmat una marca de 2 hores 41 minuts i s’ha proclamat campiona de Catalunya de Curses per Muntanya. “El nou recorregut m’ha semblat molt corredor, excepte una part amb pedres i més tècnica. He estat al davant tota la cursa, no coneixia a les rivals avui, i he decidit tirar fort des del principi”.

La segona posició femenina ha estat per Edurne Zazpe, amb 3 hores 3 minuts. Zazpe ha pujat al podi de la categoria absoluta però no al del campionat per no comptar amb llicència federativa catalana. El podi del campionat de Catalunya l’han completat doncs Eva Cristina Llobat (BTT Montbike Amposta), segona, amb 3 hores 21 minuts, i Diana Garcia (UEC Tortosa), tercera, amb 3 hores 28 minuts.

A l’entrega de premis han assistit nombroses autoritats i patrocinadors de la cursa. Han entregat els principals guardons l’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat; el regidor d’esports d’Alcanar, Jordi Bort; la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Mari Carme Navarro; el president de l’AE d’Alcanar, Josep A. Sancho; i la vicepresidenta tercera de la FEEC, Meritxell Solé.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=194 /]