FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/10/2016

Just Sociats i Ester Casajuana guanyen la Copa Catalana de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La 15a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s’ha clausurat aquest cap de setmana, dia 9 d’octubre, amb la celebració de la Cursa per Muntanya de Tivissa. La competició ha aplegat al voltant de 1.500 corredors, entre totes les categories i curses

El tret de sortida de la copa es va donar amb la Cursa de Muntanya “La Faiada”, a El Pont de Suert, el 15 de maig. La segona prova, l’Escanyabocs Trail Running, es va disputar a La Seu d’Urgell, el 21 de maig. Després del descans estival, la competició es va reprendre a Sant Joan de les Abadesses, amb la celebració de la clàssica Taga 2040 Evo, el 18 de setembre. La quarta i última prova, a Tivissa, amb el guanyador masculí de la copa decidit, va oferir un emocionant frec a frec en categoria femenina per fer-se amb la victòria final.

feec_Just_Sociats_Taga2016_Ivan_Torres
Just Sociats a la meta de la Taga 2040 Evo, on va acabar segon  Foto: Ivan Torres

Just Sociats, guanyador indiscutible

Just Sociats (CE Terrassa) s’ha proclamat guanyador, en categoria masculina absoluta, de la 15a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. El de Terrassa s’ha mostrat molt regular durant la temporada. A La Faiada va creuar la meta el primer, junt a Diego Cardozo, però el xip li va donar la segona plaça. “Després de la temporada de raquetes de neu, i amb una parada total durant la Setmana Santa, vaig córrer a La Faiada per veure com em sentia. Malgrat el resultat, no estava satisfet per com anava físicament” comenta Sociats.

Una setmana després es va disputar l’Escanyabocs Trail Running. El de Terrassa explica: “Em vaig trobar molt millor que a la primera prova. Vaig controlar bé tota la cursa i la vaig gaudir molt. Havent guanyat em vaig plantejar anar a per la copa, era un bon objectiu. Feia anys que no la disputava, i ja l’havia guanyat en alguna ocasió”.

Sociats havia de fer un bon resultat com a mínim a una de les dues curses que quedaven. “Em feia molta il·lusió córrer la Taga. No era la primera vegada que hi participava i tenia ganes de guanyar. Em vaig sentir molt bé, fort, i malgrat no aconseguir la victòria, vaig entrar a poc més de 30 segons del primer, el Gerard Españó. Aquest resultat em va donar la victòria matemàtica de la copa” relata el corredor terrassenc.

A només una prova pel final de la copa, Just Sociats ja era el campió: “M’hauria agradat córrer a Tivissa però no vaig poder fer-ho per motius laborals. La regularitat m’ha donat la victòria de la copa i estic molt satisfet amb els resultats. Acabaré la temporada amb la marató de muntanya de Sant Llorenç Savall, i després ja em centraré en les raquetes de neu”.

feec_Cursa_Tivissa_2016_Ivan_Torres_2
Ester Casajuana en l’última prova de la copa catalana, a Tivissa  Foto: Ivan Torres

Ester Casajuana, treballada victòria a la Copa Catalana de Curses per Muntanya

En categoria femenina absoluta, la Copa Catalana de Curses per Muntanya aquest any ha estat cosa de dos. Ester Casajuana (AAE Escola Treball) i Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc) han mantingut un duel excepcional en les quatre curses. L’última de les proves, la Cursa per Muntanya de Tivissa, ha estat decisiva per adjudicar el títol final.

Ester Casajuana va ser segona a Tivissa i es penjava així el títol de guanyadora de la 15a Copa Catalana de Curses per Muntanya. Així ha viscut Casajuana la temporada: “Vaig començar a córrer curses per muntanya la temporada passada. No vaig disputar cap prova fora de la província de Tarragona i aquest any em venia de gust competir fora de casa. Al ser només quatre curses m’ho podia combinar bé amb les del circuit del Camp de Tarragona, on també participo. Inicialment em volia deixar la cursa de Tivissa, ja que el terreny tècnic no se’m dona massa bé. Vaig guanyar La Faiada i Escanyabocs, dues curses “corredores”, molt del meu estil. A la Taga la intenció era firmar un bon resultat i assegurar la copa, però em vaig lesionar a mig recorregut. No sabia si podria córrer a Tivissa. He arribat molt justa, tant física com mentalment. El pròxim any m’agradaria tornar a competir a la copa catalana si puc quadrar el calendari”.

Sílvia Puigarnau finalment s’ha fet amb el subcampionat de la copa, després d’una temporada on ha mostrat una gran progressió. La lleidatana comenta que “el més important són les experiències viscudes i haver connectat més amb companyes com l’Ester. Queda molt per millorar”. Marta Batalla (AAE Escola Treball), companya d’equip de Casajuana, ha acabat en tercera posició en la general de la copa.