FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/05/2021

La 6a Cames de Ferro serà l’equador de la XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Els duels entre Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) i Raül Butaci (CEP Cat Balaguer) amb el permís de Joan Pol Vila (CE L’Arenu) i de Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) i Georgina Gabarró (UEC Anoia) amb la mirada atenta d’Anna Guirado (Trail Xics Montseny), marcaran la 6a edició de la Cames de Ferro, organitzada des del GECA Lletisonada.

La prova aquest any retalla la tradicional marató de 43 quilòmetres i ofereix una versió de 23 quilònetres amb 1600m+ que serà puntuable com a tercera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya.  Una Cames de Ferro que l’any 2019 va exercir de Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya.

El recorregut presentarà una vista àmplia dels paisatges de la Vall d’en Bas i com és habitual tindrà, això sí, el seu punt més alt al cim del Puigsacalm (1.512m). La Cames de Ferro tindrà sortida i arrabada a Sant Esteve d’en Bas i passant per Joanetes iniciarà el trajecte trencacames pels voltants d’en Bas.

La Copa arriba a la Vall d’en Bas amb domini clar de moment de Sergi Garcia i Rosa Navarro que s’han emportat cap a casa la victòria a la Trencacims i a la Cameta Coixa, curses que han obert la competició.

Garcia haurà de vigilar a Raül Butaci i a Joan Pol Vila que es perfilen com els rivals a batre a la general. Butaci aguanta el ritme del domini de Sergi Garcia i vol presentar candidatura a la Cames de Ferro just a l’equador de la competició.

En categoria femenina el domini de Rosa Navarro sembla que només el podrà intentar trancar Georgina Gabarró. La d’Òdena que estrena liderat de la Copa de Curses per Muntanya Vertical intentarà retallar punts sobre una Rosa Navarro de moment intractable. Anna Guirado que es va perdre la Trencacims es perfila com a principal rival en la lluita pel títol final i pel pòdium. Guirado, Navarro i Gabarró tenen la mirada posada al campionat de Catalunya on seran tres de les clares favorites.

La celebració aquest cap de setmana pot ser un més que bon test per als participants que no es perdran el campionat de Catalunya de Curses per Muntanya que es farà el pròxim 13 de juny a l’Olla de Núria i en directe per TV3.

Classificació General de la XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya

Una cursa solidària

Cames de Ferro és una cursa 100% solidària, organitzada i guiada per a voluntaris i tot el què recaptem  ho donem a la fundació A. Bosch que manté 3 línies d’investigació a l’Hospital de la Vall d’Hebron, a on cerquen solucions mèdiques a  malalties infantils principalment el càncer infantil. Fent un càlcul aproximat en les 5 edicions anterior ja s’ha fet un donatiu total d’uns 62.000€.

Inscriu-te