FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Olla de Núria
Foto: Olla de Núria

Notícies - 01/02/2021

L’Olla de Núria serà la seu dels Campionats de Catalunya de Curses per Muntanya

Ripollès Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’Olla de Núria, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, ha estat l’escenari escollit per celebrar el 21è Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la FEEC, que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de juny de 2021 a vall de Núria (Ripollès). La d’aquest mes de juny, serà la segona vegada que la mítica prova acull el campionat nacional, després de que ho fes en 2009 amb victòries de Kilian Jornet i Mireia Miró.

Més de 700 corredors cobriran la distància de 21 quilòmetres i 1.940 metres de desnivell positiu tot recorrent els emblemàtics cims que envolten el Santuari. L’ascens fins al Puigmal (2.913m), serà el sostre de la cursa.

Per a donar-li més rellevància al campionat, la FEEC ha decidit dotar de 4.800€ en premis en metàl·lic per als cinc primers classificats en categoria absoluta femenina i masculina, amb una aportació de 1.000€ al campió i a la campiona de catalunya, 500€ als segons classificats, 400€ tercers, 300€ quarts i 200€ cinquens.

En la darrera edició del Campionat de Catalunya de curses per muntanya, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) i Núria Gil (CE l’Areny) es van emportar el títol a la Berga-Rasos-Berga que es va disputar aquest 2020, en el que va ser la 20a edició del títol nacional.

A més d’acollir el campionat de Catalunya, l’Olla de Núria també serà prova puntuable pel circuit internacional de les Golden Trail National Series de Salomon.

Retransmesa per Televisió de Catalunya

L’última edició que es va poder disputar de l’Olla de Núria, l’any 2019, va significar un abans i un després per a les retransmissions en directe de curses per muntanya.  Televisió de Catalunya TV3 va decidir portar fins a casa una cursa per muntanya amb tots els detalls possibles. L’experiència va ser un èxit i dos anys més tard TV3 tornarà a apostar per la retransmissió en directe d’una cursa per muntanya a Catalunya després de l’èxit aconseguit al 2019, on va arribar a aplegar a més de 100.000 persones davant la pantalla amb un 17% de share. Com en aquella ocasió, disposarà d’un ampli desplegament a la muntanya per a oferir al televident una emissió de qualitat.

Seu també del Campionat de Catalunya vertical

Així mateix, la tarda del dissabte 12 de juny es disputarà la 5a Olla Vertical, una cursa molt explosiva que amb només 3,6 quilòmetres superar 986m de desnivell positiu per arribar que fins al cim del Puigmal, a 2.913m d’alçada. La cursa servirà per a guardonar als campions catalans de curses verticals, actualment en mans de Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) i Gisela Carrión (AE Matxacuca) que es van imposar a la Vertical del Sobrepuny l’any 2019 després de la suspensió del campionat de la darrera temporada.

Des de la FEEC es treballa per presentar en breu el calendari de curses per muntanya d’aquest 2021 amb algunes novetats importants.