FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 15/05/2021

Georgina Gabarró i Pere Rullan assalten el lideratge de la copa de curses verticals

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Pere Rullan (La Molina Sport Club) i Georgina Gabarró (UEC Anoia) són els nous líders de la Copa Catalana de Curses per Muntanya Verticals. Ho són després de la celebració de la segona cursa de la competició a la 12a Cara Amon organitzada des del CE Alta Ribaçorça.

Rullan s’ha imposat en categoria masculina a la cursa de la Vall de Boí. L’esportita de muntanya de Sòller establert a la Molina ha estat el dominador absolut d’una de les verticals més exigents del país. La Cara Amon planteja l’espectacular ascens al cim de les Roies de Cardet (2.444m) superant 1380m+ des de la sortida a Barruera.

Amb aquesta victòria Rullan es posa líder per davant del cerdà Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) que amb el quart lloc sumat a la Cara Amon mantindrà el frec a frec amb Rullan fins a l’última cursa, la Vertikalm, que se celebrarà a l’octubre al Puigsacalm.

A Rullan l’any acompanyat al pòdium Arnau Soldevila (FAM) i Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team). Soldevila ha arribat a 01:45 de Rullan i Alís a 02:03 d’un Rullan que ha tancat el recorregut amb un temps de 51:47.

El solleric amb aquesta victòria es perfila com a gran favorit al títol final després del segon lloc sumat a la Vertical Sobrepuny. Els rivals seran Jordi Bolet i David Vidal (CEM la Cameta Coixa) ara mateix segon i tercer a la general.

En categoria femenina Georgina Gabarró (UEC Anoia) és un dels noms de moda a les curses per muntanya d’aquesta temporada. Gabarró que s’estrenava amb la selecció catalana absoluta al campionat d’Espanya celebrat a la Màgia    a estat segona a la Cara Amon i se situa líder de la general de la Copa de Verticals després de les dues primeres proves.

L’esportista d’Òdena, ha entrat a meta a 49 segons de la guanyadora a l’Alta Ribagorça, Àngela Castelló (CE Girona) que ha completat la vertical amb un temps de 1:09:44. La gironina ha estat la dominadora de la cursa i ha pujat al primer calaix del pòdium.

El tercer lloc ha estat per l’osonenca, Anna Pujol (CE Madteam) que ara mateix se situa com a segona a la general d’aquesta Copa i que es perfila pràcticament com a l’única rival de Gabarró al títol final. Les absències de Clàudia Sabata (CEB) per lesió o la de la líder, Anna Guirado (Trail Xics Montseny) per dossificació de proves, després d’un inici de temporada molt intens, han estat les grans destacades en categoria femenina.

Georgina Gabarró a més a més és segona a la general de la Copa de Curses per Muntanya per darrera de Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) en una temporada de moment per emmarcar per la de l’Anoia.

La pròxima cita amb les curses per muntanya verticals serà ja al Campionat de Catalunya de Curses Verticals que se celebrarà el pròxim 12 de juny a l’Olla de Núria.

 

Consulta classificacions absolutes de la 12a Cara Amon